Eskisehir'de Ormana Düsen Yildirim Yangina Neden Oldu

Eskisehir’de yildirim düsmesi sebebiyle 2 günde 2 orman yangini meydana geldi.

Eskisehir'de Ormana Düsen Yildirim Yangina Neden Oldu


Edinilen bilgiye göre, ilk 9 Haziran Çarsamba günü Saricakaya ilçesi Alapinar Mahallesi kirsalinda ormanlik alana yildirim düstü. Yildirim yerdeki otlari tutusturdu. Saat 17.20’de alinan ihbara Çatacik Orman Isletme Müdürlügü ilk müdahale ekipleri gitti. Ancak yanan yerde yol olmadigi için araçlar ulasamadi. Sirt pompalarini ve su bidonlarini alan 7 orman isçisi, 2 kilometre yürüyerek yildirimin düstügü yere ulasti. 200 metrekarelik bir alanda yangini söndüren isçilerden 3 kisi alevin tekrarlanmamasi için sabaha kadar bekledi. Yanginda üç kizilçam agaci zarar gördü.

Diger yangin bugün Mihaliççik ilçesine bagli Çalci Mahallesi Deliköy mevkiinde bir agaca yildirim düsmesinden meydana geldi. Yangini 16.30’da Sariyer Baraji’nin karsisinda kalan Nallihan’a ait gözetleme kulesi görevlisi gördü. Olay yerine 1 müdahale araci, 2 arazöz ve 1 su tankeri ve 20 orman isçisi sevk edildi. Yolu olmayan bir yerde baslayan yangina ulasmak için isçiler greyder destegi ile serit açti. Açilan seritten ilerleyen arazözler ile alevlere müdahale edildi. Kizilçam türünden agaçlarin oldugu 5 dekarlik bir alanda yangin söndürüldü. Söndürme çalismalarina Çalci Mahallesi’nde yasayan vatandaslarda katildi.

Eskisehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, her 2 yanginda da üstün gayret gösteren söndürme ekiplerini tebrik ederek tesekkür etti.
Kaynak: İHA