Baskan Büyükkiliç'tan 'Yerli Ve Milli Gençlik' Vurgusu

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, KAYMEK tarafindan düzenlenen ‘Bizim Yunus’ isimli kompozisyon yarismasinin ödül törenine katildi. Büyükkiliç, “Yunus deyince akan sular durur. Adeta ari ve net Türkçeyi bize ögreten, tarihi açidan önem arz eden bir degerimizdir. Sizleri baskalarinin adlandirdigi gençlik olmak yerine yerli ve milli mantigi içerisinde bu milletin gençleri olmayi öneriyor, sahipleniyoruz” dedi.

Baskan Büyükkiliç'tan 'Yerli Ve Milli Gençlik' Vurgusu
Büyüksehir Belediyesi Meclis Toplanti Salonu’nda gerçeklesen Kayseri Büyüksehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten Kayseri Mesleki Egitim ve Kültür A.S. (KAYMEK)’in 15-25 yas araliginda bulunan gençlere yönelik düzenledigi “Bizim Yunus” isimli kompozisyon yarismasi ödül törenine Baskan Büyükkiliç’in yani sira Talas Belediye Baskanvekili Murat Ilhan, AK Parti Kayseri Kadin Kollari Baskani Emine Timuçin, Genel Sekreter Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardimcisi Hamdi Elcuman, bürokratlar, yarismacilar ve aileleri katildi.

Saygi Durusu ve Istiklal Marsi’nin ardindan Yunus Emre’yi tanitan kisa film ile baslayan törende konusma yapan Baskan Büyükkiliç, “KAYMEK ekibine yapmis oldugu anlamli çalismalardan dolayi huzurlarinizda tesekkür ediyorum. Elbette belediyeciligi sadece fiziki olarak sehrimizi güzellestirme ve insanlarin ihtiyaçlarini gidermekten öte sosyal ve kültürel baglamda da gerekli çalismalari yapmak suretiyle zenginlik olusturmayi çok çok önemsiyoruz” dedi.

Büyükkiliç, Kayseri’nin kadim bir kent oldugunu, degisik medeniyetlere ev sahipligi yaptigini belirterek, “Çok sükür Kayseri’miz Büyüksehir’lerin konforunu tasiyan, Büyüksehirlerin sikintisini en az yasatan bir sehir olarak, bizim gururumuz. Her zaman gögsümüzü gere gere anlatiyoruz. Kayseri kadim bir sehir. Degisik medeniyetlere ev sahipligi yapmis olan bir sehir. Bunu biz zenginlik olarak görüyoruz. Makarr-i Ulema, Makarr-i Evliya. Hep dillendirdigimiz, hep söyledigimiz o kelimelerin gerçek manalarina sahip olan bir sehir” diye konustu.

Egitimi çok önemsediklerini vurgulayan Baskan Büyükkiliç, kültürel zenginligi yapilan etkinlikler ile paylasmaya çalistiklarini; gençlere, tarihinden, kültürüne, inancina, geçmisine sahip çikma anlayisini yerlestirmeye özen gösterdiklerini ifade etti.

Konusmasinda ‘Yunus deyince akan sular durur’ diyen Büyükkiliç sözlerine söyle devam etti:

“Adeta ari ve net Türkçeyi bize ögreten, tarihi açidan önem arz eden bir degerimiz. Inancimizin ve kültürel mirasimizin da adeta ari, duru Türkçe ile ifade eden en önemli ismi olarak nitelendirebiliriz. Evrensel düsüncelere de sahip oldugu için de UNESCO tarafindan 2021 yili Yunus’un gündeme alinmis olmasi da bizleri sevindirmektedir. Her alanda hayatimiza dokunmakta ama bunlarin yaninda sevgi, hosgörü, tevazu, kardeslik ve baris tohumlari açisindan en önemli bir isimdir. Geçici dünyaya kalici eserler birakmak Yunus gibi degerlerimizin marifetidir. Iltifata tabi olan bu marifet elbette korunmali ve yasatilmali, hepimiz tarafindan örnek alinmalidir. Biz de her iste gönül kazanmayi, topraklarimizin manevi degerlerini korumayi ve gelecek kusaklara tasimayi kendimize her daim görev bildik.”

Baskan Büyükkiliç, hizmet askiyla kosturduklarini ifade ederek, “Çünkü biz de tipki Yunus gibi “Yaratilani sevdik Yaradan’dan ötürü” diyoruz, her seyden önce insan odakli çalismalarimizla ‘insani yasat ki devlet yasasin’ diyoruz. KAYMEK tarafindan düzenlenen sergilerle, mesleki ve sanatsal kurslarla, egitim faaliyetleriyle ve yarismalarla sehrimizin kültür, sanat ve egitim ihtiyacini azami derecede karsiliyor, millî manevi degerlerimizle gelecek arasinda köprü olmaya gayret ediyoruz” seklinde konustu.

Yarismaya Kayseri’de egitim gören ve sehrin birer kültür elçisi olarak nitelendirdikleri 4 üniversiteden mezun olan Trabzon, Adana, Sakarya, Diyarbakir, Bursa, Kirikkale, Ankara ve Istanbul gibi birçok ilden gençlerin katilmasinin kendilerini gururlandirdigini ve keyiflendirdigini belirten Büyükkiliç, “Yunus Emre, Tapduk Emre’nin dergâhinda “Bizim Yunus” olarak ask oduna yanmis, “Gelin tanis olalim, Isi kolay kilalim, Sevelim, sevilelim, Dünyaya kimse kalmaz” gibi evrensel birer mesaj niteligi tasiyan sevgi dolu siirleriyle hep kucaklayici, birlestirici ve ilahi aska adanmis bir ruh olmustur. Bizim felsefemizde ben degil, biz kültürü vardir. Yerel yönetimler olarak bu süreçte egitimlerine uzaktan devam eden ögrencilerimizin her zaman yanlarinda oldugumuzu yaptigimiz çalismalar ve hizmetler ile gösterdik, 16 ilçe belediyesi ve Büyüksehir Belediyesi önderliginde egitime verdigimiz desteklerle kanitladik” dedi.

Baskan Büyükkiliç, konusmasinda yerli ve milli gençlik vurgusu yaparak sözlerini söyle sürdürdü:

“Ülkemizin gelecegi olan gençlerimiz bizim için çok önemlidir. ‘Insani yasat ki devlet yasasin’ felsefesi ile özellikle çocuklarimiz ve gençlerimizin daha donanimli olmalari için egitime gereken destegi veriyoruz. Gençlerimizin de, ülkemize, ay yildizli Türk bayragimiza, dinimize, vatanimiza, milletimize bagli ve bu degerleri her zaman el üstünde tutacak bir gençlik olacagina yürekten inaniyoruz. Baskalarinin adlandirdigi gençlik olmak yerine yerli ve milli mantigi içerisinde bu milletin gençleri olmayi öneriyor, sahipleniyor, biz de bir miktar katkimiz olur mu diye etkinlikler yapiyoruz. Bu duygu ve düsüncelerle; basvuru yapan 201 gencimizin kompozisyonlari ile katildigi bu önemli yarismada; dereceye giren veya giremeyen her gencimizi yürekten tebrik ediyorum. Kompozisyonlari özenle ve özveriyle inceleyen Seçici Kurul’daki her bir üyeye gösterdikleri duyarlilik için ayri ayri tesekkür ediyorum. Yunus gibi gönlü güzelliklerle dolu tüm evlatlarimizi gözlerinden öpüyorum. ‘Ecel büke belimizi, söyletmeye dilimizi. Hasta iken halimizi, soranlara selam olsun’ diyerek adeta bizlere selam gönderen Yunus’umuzu bagrimizi basiyoruz, iste yerli ve milli bir isim. ‘Bilmeyen ne bilsin bizi, bilenlere selam olsun’ diyen Yunus Emre’yi bu vesile ile saygi, rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”

Yarismada birinci olan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi dördüncü sinif ögrencisi Ruveysa Arslan, yarisma duyurusunu tramvay duraklarindaki afislerde gördügünü, Yunus Emre’yi çok sevdigi için bu yarismaya katilmaya karar verdigini söyleyerek, yarismada emegi geçenlere tesekkür etti.

Tören sonunda yarismada birinci olan Rüveysa Arslan, ikinci olan Safiye Duman, üçüncü olan Ibrahim Çelik ve mansiyon ödülü kazanan Hümeyra Ergin, Ömer Can Vural ve Gülseren Demirel’e ödülleri takdim edildi.
Kaynak: İHA