Tekirdag'da 23 Metreküp Müsilaj Toplandi

Müsilaj konusunun ilk ortaya atildigi Tekirdag’da 23 metreküp müsilaj denizden temizlenerek, bertaraf edildi. Tekirdag Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Tohumcu, “7 gün 24 saat mesai mefhumu gözetmeksizin ilimizde temizlik çalismalarina devam edilmektedir” dedi.

Tekirdag'da 23 Metreküp Müsilaj Toplandi


Temizleme çalismalarinin oldugu Tekirdag’da salyalar büyük oranda temizlenirken, aksam saatlerinde kirli salya Süleymanpasa ilçesi kiyilarinda yeniden yüzünü gösterdi. Bölgeye kisa sürede salya temizleme teknesi ve bariyeri gönderilmesi üzerine alanda temizleme çalismalari baslatildi.

23 metreküp toplandi

Ilk günden bu yana Tekirdag kiyilarinda toplamda 23 metreküp müsilaj toplandi. Çevreden geçen vatandaslarda zaman zaman film izler gibi temizleme çalismalarini izledi. Tekirdag Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Kaan Sinan Tohumcu da alana gelerek, temizleme çalismalarini inceledi. Tohumcu burada gazetecilere yaptigi açiklamada, “Denizde temizlik çalismalarina baslamis bulunmaktayiz. Bugüne kadar yapilan çalismalarda, 23 metreküp müsilaji denizden temizledik. 7 gün 24 saat mesai mefhumu gözetmeksizin ilimizde temizlik çalismalari devam edilmektedir” dedi.



Müsilaji öncellikle deniz yüzeyinde bir araya getirmeye çalistiklarini dile getiren Tohumcu, “Tabi müsilaji öncellikle bariyerler yardimiyla deniz yüzeyinde hapsetmeye çalisiyoruz. Bariyerlerle bunu kiyiya dogru sürüklemeye çalisiyoruz. Daha sonra pompalarla bu müsliaji tanklara aliyoruz. Tanklara biriktirdigimiz müslaji daha sonra müsilajin bertarafini saglamaktayiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA