Sabiha Gökçen Havalimani'nda Yaklasik 1,5 Milyon Lira Degerinde Kaçak Ürün Ele Geçirildi

Gümrük muhafaza ekiplerince yapilan operasyonlarda çelik yelek, saç ve kripto para cüzdanlarinin da arasinda bulundugu birçok ürüne el konuldu.

Istanbul Sabiha Gökçen Havalimani'nda gümrük muhafaza ekiplerince farkli zamanlarda gerçeklestirilen operasyonlarda yaklasik 1,5 milyon lira degerinde kaçak ürün ele geçirildi.

Istanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, Almanya'nin Hamburg kentinden Sabiha Gökçen Havalimani'na gelen bir yolcu, riskli olarak degerlendirildi.

Yolcunun valizi, x-ray cihaziyla yapilan taramada süpheli görülmesi üzerine açildi. Valizde 73 bag saç bulundu.

Yine, iki yolcu üzerinde yapilan aramada da özel izinle tasinmasi gereken 6 bin 307 ilaç ele geçirildi.

- Elektronik ürünler

Ekiplerce havalimaninda gerçeklestirilen baska bir operasyonda da özel üretilen ve soguk cüzdan olarak ifade edilen 60 kripto para cüzdanina el konuldu. Süpheli görülen yolcular üzerinde yapilan aramalarda ayrica 142 elektronik sigara cihazi ve kartusu, 20 cep telefonu ve 32 ekran karti ele geçirildi.

Ekiplerce yapilan baska bir operasyonda da bir yolcunun bagajinda ülkeye sokulmak istenilen 25 çelik yelek bulundu. Operasyonlarda 264 kozmetik ürün, tespih, bileklik ve kolye gibi takilarla 22 kilo gram nargile tütünü ele geçirildi.

Operasyonlar sonucu yakalanan ve piyasa degeri yaklasik 1,5 milyon lira olan ürünlere el konulurken, sorumlular hakkinda adli islem yapildi.
Kaynak: AA