Konya'da 14,5 Kilometrelik Sultan Abdülhamid Han Caddesi'nin Ilk Etabi Tamamlandi

Konya Büyüksehir Belediyesi, Beysehir Çevre Yolu ile Firat Caddesi’ni birlestirecek 14,5 kilometre uzunlugundaki Sultan Abdülhamid Han Caddesi’nin ilk bölümünü tamamladi.

Konya'da 14,5 Kilometrelik Sultan Abdülhamid Han Caddesi'nin Ilk Etabi Tamamlandi
Büyüksehir Belediyesi sehir genelinde trafigi rahatlatmak için alternatif baglanti yollari açiyor. Beysehir Çevre Yolu ile Firat Caddesi’ni birbirine baglayacak 14,5 kilometre uzunlugundaki Sultan Abdülhamid Han Caddesi’nin ilk etabi olan Ismail Kaya Caddesi ile Beyhekim Caddesi arasindaki kismi tamamlandi. Sinyalizasyon çalismalarinin tamamlanmasiyla caddenin bu bölümü önümüzdeki günlerde trafige açilacak.

Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, sehir merkezinde trafigi rahatlatmak amaciyla yeni caddeler açtiklarini ve önemli düzenlemeleri hayata geçirdiklerini ifade etti.

14,5 kilometre uzunluga sahip Sultan Abdülhamid Han Caddesi’nin Beysehir Çevre Yolu ile Firat Caddesi’ni birbirine baglayacak önemli bir ana aks olacagini kaydeden Baskan Altay, “Cadde tamamlandiginda Istanbul Yolu’ndaki trafigin önemli ölçüde rahatlamasini bekliyoruz. Ekiplerimiz caddeyi tamamlamak için hummali bir sekilde çalisirken; caddenin 3,5 kilometrelik Ismail Kaya Caddesi - Beyhekim Caddesi arasindaki bölüm tamamlandi. Sinyalizasyon çalismalarimizi da tamamlayinca caddenin bu kismini önümüzdeki günlerde hizmete açacagiz insallah. Bisiklet yolu, kaldirimlari, refüjü ve asfaltiyla sehrimize deger katacak caddemizin hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Sultan Abdülhamid Han Caddesi, kamulastirma ve altyapi yatirimlari hariç 68 milyon TL’ye mal olacak.
Kaynak: İHA