Eskisehir'in Ilk Dijital Sanat Sergisi Tepebasi'nda Açildi

Tepebasi Belediyesi, Eskisehir’in ilk dijital sanat sergisi olma özelligini tasiyan ‘Quarantine Exit’i kent halkiyla bulusturdu.

Eskisehir'in Ilk Dijital Sanat Sergisi Tepebasi'nda Açildi
Tepebasi Belediyesi, düzenledigi etkinliklerle sanati ve sanatçilari Eskisehirlilerle bir araya getirmeyi sürdürüyor. Tepebasi Belediyesi’nin, Tepebasi Sosyal Kuluçka Merkezi, X Design Factory ve De Artium is birligiyle düzenledigi Eskisehir’in ilk dijital sanat sergisi ‘Quarantine Exit’, Yenibaglar Mahallesi Fabrikalar Sokak 1/C adresinde açildi. Sergide; Hakan Yilmaz, Ecem Dilan Köse, Baris Kalabak, Burak Dag, Deniz Tölegen, Fuat Degirmenci, Murat Sayginer ile De Artium sanatçilarinin 100 eseri, 9 ekranda begeniye sunuldu. Saat 10.00 ile 21.00 arasinda ziyarete açik olan sergi, 12 Haziran Cumartesi aksami sona erecek.

Sergiye iliskin bilgi veren Tepebasi Sosyal Kuluçka Merkezi’nden Esra Karan, “Tepebasi Sosyal Kuluçka Merkezi’nden mentörlük ve çalisma alani destegi alan X Design Factory, bize böyle bir fikirle geldi. Eskisehir’de böyle bir sergiyi açma fikri bile bizi çok heyecanlandirdi. Sonrasinda da Tepebasi Belediyesi, Tepebasi Sosyal Kuluçka Merkezi, X Design Factory ve De Artium isbirligiyle kentin ilk dijital sanat sergisini Eskisehirlilerle bulusturduk. 12 Haziran saat 21.00’e kadar açik olacak sergimize tüm sanatseverleri bekliyoruz” dedi.



“Tüm sanatseverleri sergimizi ziyaret etmeye davet ediyorum”

De Artium kurucusu Hakan Yilmaz ise, böyle bir sergiyi Eskisehirlilerle bulusturmaktan ötürü memnuniyet duydugunu ifade ederek, “Bu sergiden hemen önce Contemporary Istanbul’daydik. Neden o sergiyi oldugu gibi Eskisehir’e götürmeyelim dedik. Tepebasi Belediyesi, Tepebasi Sosyal Kuluçka Merkezi ve X Design Factory bu anlamda bizlere çok yardimci oldular. Biz de De Artium olarak 100 eseri 9 ekranda sanatseverlerle bulusturduk. Bizim iki büyük niyetimiz vardi. Birincisi Eskisehir’de hiç yapilmamis olan dijital sanat sergisini burada açmak. Ikincisi de Eskisehir’deki yetenekli genç sanatçilarla bir araya gelmekti. Ben bu etkinlikte emegi geçenlere tesekkür ediyor ve tüm sanatseverleri sergimizi ziyaret etmeye davet ediyorum” diye konustu.



“Halkin dijital sanati birebir görme imkâni bulmasi çok önemli”

X Design Factory kurucusu Özgür Can Akdag da, “Su an bu etkinligin 4 tane ana paydasi var. Tepebasi Belediyesi, Tepebasi Sosyal Kuluçka Merkezi, De Artium ve X Design Factory. Bizim için sehirle tanismamiz açisindan çok önemli bir etkinlik. Bu etkinliklerle yaptigimiz çalismalari kent halkiyla paylasma imkani buluyoruz. Bunun yani sira Türkiye’nin ilk dijital sanat platformu olan De Artium’u Eskisehir’de agirlayabildigimiz için ise çok sansliyiz. Çünkü halkin onlarla bulusmasi ve dijital sanati birebir görme imkani bulmasi çok önemli. Bu etkinligi yaparken Tepebasi Belediyesi bizlere çok yardimci oldu. Ortaya da çok güzel bir is çikti. Eskisehir’in ilk dijital sanat sergisini kent halkiyla bulusturduk. Ben etkinlikte emegi olan Tepebasi Belediyesi basta olmak üzere tüm paydaslara tesekkürlerimi sunuyorum” seklinde konustu.

Serginin açilisina, genç sanatseverlerin yani sira Tepebasi Belediyesi yetkilileri de katildi.

Öte yandan etkinlik kapsaminda; 10 Haziran Persembe günü saat 15.00’te Tepebasi Sosyal Kuluçka Merkezi’nden Esra Karan, 11 Haziran Cuma günü saat 15.00’te De Artium sanatçilarindan Ecem Dilan Köse ve De Artium’un kurucusu Hakan Yilmaz, 12 Haziran Cumartesi günü saat 15.00’te ise X Design Factory kurucusu Özgür Can Akdag ile söylesi gerçeklestirilecek. Söylesi programiyla ilgili detayli bilgi almak isteyenler ise, “tepebasikulucka” instagram hesabini takip edebilir.
Kaynak: İHA