ECB, Faiz Ve Varlik Alim Miktarini Sabit Tuttu

Avrupa Merkez Bankasi, politika faizini sifir, mevduat faizi yüzde eksi 0,50 ve marjinal fonlama faizini yüzde 0,25'te sabit birakma karari aldi.

Avrupa Merkez Bankasi (ECB), faiz oranlarinda ve Pandemi Acil Varlik Alim Programi'nin (PEPP) toplam büyüklügünde degisiklik yapmadi.

ECB'den yapilan açiklamada, yönetim konseyinin, bugünkü toplantisinda, faiz oranlarini degistirmeme karari aldigi, politika faizinin sifir, mevduat faizinin yüzde eksi 0,50 ve marjinal fonlama faizinin de yüzde 0,25'te sabit birakildigi bildirildi.

Piyasalarda beklenti, ECB'nin faiz oranlarinda ve PEPP’in toplam büyüklügünde degisiklik yapmamasi yönündeydi.

Açiklamada, ECB'nin, enflasyon görünümü yüzde 2'ye yaklasincaya kadar faiz oranlarini mevcut veya daha düsük seviyelerde tutmayi planladigi belirtildi.

Toplam 1 trilyon 850 milyar avroluk PEPP'te net varlik alimlarinin Mart 2022'ye ya da Kovid-19 krizi bitene kadar devam edecegi ifade edilen açiklamada, gelecek çeyrekte PEPP kapsamindaki net alimlarin yilin ilk aylarina kiyasla daha yüksek hizda yapilmasinin beklendigi kaydedildi.

Açiklamada, ECB'nin varlik alim programi kapsamindaki net alimlari da aylik 20 milyar avro seviyesinde devam ettirecegi bildirildi.
Kaynak: AA