ABD, Yemen'deki Husilere Destek Veren Sahis Ve Sirketlere Yeni Yaptirimlar Getirdi

ABD Hazine Bakanligi, Iran Devrim Muhafizlari Kudüs Gücü ile is birligi içinde Yemen'deki Husilere milyonlarca dolar finansman sagladiklari gerekçesiyle 7 sahis ve 4 sirkete yaptirim getirdi.

ABD Hazine Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, "Bugün Iran Devrim Muhafizlari Kudüs Gücü ve Yemen'deki Husilere fon saglayan kaçakçilik aginin üyelerine yaptirim getirmistir." ifadelerine yer verildi.

Açiklamada, yaptirim listesine alinan 7 kisi arasinda bulunan Said Ahmed Muhammed el-Cemal'in Iran'da oldugu ve basta petrol olmak üzere birçok alandan elde ettigi on milyonlarca dolar geliri Yemen'deki Husilere aktardigi kaydedildi.

Bu ag üzerinden saglanan fonlarin Husilerin Yemen'deki sivillere ve kritik altyapilara saldirilarinda kullanildigi belirtilen açiklamada, söz konusu fonlarin devam etmesi durumunda bölgedeki çatisma ve insani krizin sonunun gelmeyecegi vurgulandi.

Öte yandan, ABD Disisleri Bakani Antony Blinken da Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, "ABD, bir ateskesi kabul etmeleri ve Yemen'deki çatismanin çözülmesine yönelik görüsmelerin içinde yer almasi için Husilere baski uygulamayi sürdürecektir. Bugün, Iran Devrim Muhafizlari Kudüs Gücü ile is birligi içinde Husilere destek veren paravan sirketler ve aracilik yapanlardan olusan bir aga yaptirimlar getirdik." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA