71. Berlin Film Festivali'nin 'Yaz Özel' Bölümü Basladi

BERLIN – Almanya'nin baskenti Berlin'de bu yil yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadele tedbirleri nedeniyle iki bölüm halinde düzenlenen 71. Uluslararasi Berlin Film Festivali'nin (Berlinale) "yaz özel" bölümü olarak nitelendirilen ikinci bölümü basladi.

71. Berlinale'nin "yaz özel" bölümü için tarihi Müzeler Adasi'nda (Museuminsel) kurulan açik hava sinemasinda açilis töreni düzenlendi.

Kovid-19 tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen törene, Almanya hükümetinin Kültürden Sorumlu Devlet Bakani Monika Grütters, Adalet Bakani Christine Lambrecht, Gida ve Tarim Bakani Julia Klöckner, Berlinale yönetimini olusturan Mariette Rissenbeek ve Carlo Chatrian ile çok sayida taninmis isim katildi.

Törenin ardindan festivalin "Berlinale Özel" bölümünde yer alan, Kevin Macdonald'in yönettigi, ünlü aktris Jodie Foster'in oynadigi "The Mauritanien" filminin gösterimi yapildi.

Seyircilere açik olan, 20 Haziran'a kadar devam edecek 71. Berlinale'nin "yaz özel" bölümünde 16 açik hava sinemasinda 126 film gösterilecek.

1-5 Mart tarihlerinde çevrim içi düzenlenen 71. Berlinale'nin ilk bölümünde sektör temsilcileri festivalde gösterilen filmleri izlemis ve Berlinale jürisi, yarisma bölümünde yer alan 15 film arasindan "Altin ayi" ve "Gümüs ayi" ödüllerini kazanan filmleri açiklamisti.

Kaynak: AA