Hak-İş'ten Kütahya'da 1 Mayıs Açıklaması

Kütahya'da Hak-İş'e bağlı sendikalar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Hak-İş'e bağlı sendikalar adına Zafer Meydanı'nda basın açıklamasını okuyan Hizmet-İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Sebahattin Ödemiş, sendika olarak 1 Mayıs ruhunu en güçlü şekilde yansıtmak için, ekranlarda, dijital platformlarda ve her yerde olduklarını belirtti.

Salgın nedeniyle emekçilerle omuz omuza alanlarda olamasalar da, emekçilerin hakkı, sağlık, huzur ve refahı, iş güvencesi ve sorunların çözümü için taleplerini tüm dijital platformlarda sunduklarını aktaran Ödemiş, şunları kaydetti:

“Hak-İş olarak, bu 1 Mayıs’ta örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını, sendikal örgütlülüğün teşvik edilmesini istiyoruz. Başta Kamu İktisadi Teşekküller olmak üzere, tüm kamu kuruluşlarındaki şirketlerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini talep ediyoruz. Ücretlerdeki vergi dilimlerinin yüzde 20’de sabitlenmesini, herkes için düzenli asgari gelir yardımı sisteminin kurulmasını, mevsimlik ve geçici işçilerin sorunlarının tam çözümünü, Kovit-19 salgınının tüm işçiler için meslek hastalığı sayılmasını, tüm emekçilerimiz için daha fazla iş ve gelir güvencesi ve işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin daha fazla yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Biz 83 milyon vatandaşımız ve 4 milyon göçmen kardeşimiz ile birlikte Türkiye’yiz diyoruz. Hepimizin temel haklardan, eşit şartlarda ve eşit sorumlulukla yararlanmasını istiyoruz.”

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında maske takıp sosyal mesafe kuralına uyularak yapılan basın açıklamasına Öz Orman-İş Bölge Temsilcisi Zekeriya Şahin, Öz Sağlık İş Kütahya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Gün ile sendika yöneticileri katıldı.

Kaynak: AA