Haber Arşivi

İşletme sahiplerini sevindiren düzenleme! Kira muafiyeti geliyor...

Yargı Reformu Paketi kapsamında Borçlar Kanunu’nda da bazı düzenlemelere gidiliyor. Yapılacak değişiklikle pandemi ve benzeri olağanüstü durumlarda kapalı kalınan süreler için işletmelere kira muafiyeti getirilecek. İşletme sahipleri arasında büyük sevince yol açan düzenleme kapsamında mülk sahiplerinin ise alamadıkları bedelleri vergilerinden mahsup edebilmelerine imkan getirilmesi öngörülüyor.

26 Nisan 2021 Pazartesi   11:55:16

Fahrettin Altun'dan Biden'ın soykırım iftirasına tepki: Talihsiz ve hadsiz açıklamayı reddediyoruz

24 Nisan'da Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'ın Ermeni lobilerinin isteğine boyun eğerek sözde soykırım yalanını ifade etmesi üzerine Tepkiler devam ediyor. İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan konuyla ilgili önemli açıklamalar geldi. Altun Biden'ın açıklamasının hükümsüz olduğunu belirtti.

26 Nisan 2021 Pazartesi   11:06:16

İçimizdeki düşmanlar hayâsızlıkta sınır tanımıyor!

Fırsatını bulduğu her konuda İslam karşıtlığını kusan sözde yazar bozuntuları ve sol cenah, milyonlarca Müslüman’ın tepkisine aldırmazken, gayrimüslimlerle ilgili yorumları nedeniyle en küçük uyarıda hemen geri adım atıp günah çıkarıyorlar.

26 Nisan 2021 Pazartesi   11:03:56

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Biden'ın sözde soykırımı tanımasına tepki

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Başkanı Joe Biden'ın siyasi bir tutum ile, sözde soykırımı tanımasına tepki gösterdi. Bakan Akar, "Alınan kararın akıl ve ahlakla izahı yoktur." dedi.

26 Nisan 2021 Pazartesi   10:46:31

ŞİMŞEK uçak sistemi Kamikaze İHA olarak AKSUNGUR’dan fırlatılacak

Hava savunma sistemleri gibi çeşitli atış testlerinde kullanılan TUSAŞ tarafından üretilen Şimşek Yüksek Hızlı Hedef Uçak, kamikaze İHA’ya dönüştürüldü. Şimşek’in yılda 100 adet üretildiğini belirten TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, "Üzerinde patlayıcı var. 100-200 km menzile sahip. Aksungur SİHA’ya 2 adet monte edilerek kullanılıyor" dedi.

26 Nisan 2021 Pazartesi   10:37:36

Koronavirüs ne zaman bitecek? Komplocular kralı Bill Gates tarih verdi!

2019 Aralık ayından bu yana dünyayı ele geçiren koronavirüs nedeniyle milyonlarca kişi hayatını kaybetti. Günlük yaşamı altüst eden koronavirüsün ne zaman hayatımızdan çıkacağı ise büyük merak konusu oldu. Komplo teorileri ile meşhur olan Microsoft'un kurucusu Bill Gates, koronavirüsün biteceği tarihi verdi. İşte detaylar...

26 Nisan 2021 Pazartesi   10:10:44

Mansur Yavaş'ın paraları nereye harcadığı belli oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Denetim Komisyonu Başkanı Metin Akdemir, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde doğrudan temin sınırının aşıldığını, adeta ihale kuralları dışında mal ve hizmet alınır hale getirildiğini söyledi. Akdemir; "Özel Kalem Müdürlüğü'nün mal/hizmet alımına ilişkin bütçesi 4 milyon 289 bin 400 TL olmasına rağmen 22/D maddesi kapsamında 2 milyar 924 bin 584 TL tutarında ve bütçeye oranla yüzde 68,18 oranında doğrudan temin kapsamında harcama yapıldığı, yapılan harcamaların tamamının temsil ağırlama kapsamında değerlendirilmesinin mümkün olmadığı, zira harcama kalemlerinin genel olarak temizlik, kırtasiye ve mutfak malzemesi olduğu değerlendirilmiştir.." dedi.

26 Nisan 2021 Pazartesi   10:02:49

Rum, Yunan çıldıracak! Kritik görüşme öncesi İngilizlerden bomba iddia

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı kabul edecek. Bu kabul öncesinde ve İngiltere'den dikkat çeken bir haber geldi. Kıbırıs'ta garantör ülkelerden olan İngiltere medyasında çıkan habere göre İngitere KKTC'yi tanımaya hazırlanıyor.

26 Nisan 2021 Pazartesi   09:50:06

THODEX vurgununda yeni gelişme! 61 şüpheli adliyeye sevk edildi

THODEX Kripto Para Borsası operasyonuyla ilgili gözaltına alınan 69 şüpheliden 61’i dört günlük gözaltı süresinin dolmasının ardından adliyeye sevk edildi.

26 Nisan 2021 Pazartesi   09:36:10

AK Parti İmamoğlu'nun Kanal İstanbul yalanlarını tek tek deşifre etti! 8 yalana 8 doğru

AK Parti, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı bir televizyon programında Kanal İstanbul ile ilgili söylediği yalanları tek tek deşifre etti.

26 Nisan 2021 Pazartesi   09:27:31

Bitcoin alanlar dikkat! Cuma gününden itibaren yasak

2021 yılı itibariyle dünyayı esir almış olan kripto para çılgınlığı ülkemizde de etkisini göstermeye devam ediyor. Kimi uzmanlar kripto paraları bir ponzi olarak nitelendirse de yatırımcıları çığ gibi büyüyor. Binance, Paribu, BtcTurk gibi sitelerden kripto para alım satımı yaparken herkesin merak ettiği soru nasıl para yatırılacağı yönünde. Ülkemizde çeşitli dijital ödeme yöntemleriyle bitcoin alım satımı için para yatırılırken Cuma günü itibariyle bu sona erecek. Ayrıca Türkiye'de kripto para alım satımı için çeşitli düzenlemeler hayata geçecek. İşte bitcoin alım satımı hakkındaki güncel değişiklikler ve kripto paraların hangi ülkelerde yasal olup olmadığı hakkında merak edilenler...

26 Nisan 2021 Pazartesi   09:25:31

Gazi Meclis'ten 'Milli' hamle! Joe Biden'ın skandal '1915' iftirasına ortak bildiri

ABD’nin kısa tarihi Kızılderililer’den siyahilere, Irak işgalinden Guantanamo ve Ebu Garib’e kadar soykırım, zulüm ve işkence dolu. Buna rağmen Türkiye’nin uzun ve şanlı geçmişini yalanlarla karalamaya çalışan Washington cevapsız kalmayacak. Gazi Meclis, ABD yönetiminin politik amaçlı soykırım tanımlamasına ortak bildiriyle tavır koyacak.

26 Nisan 2021 Pazartesi   09:25:12

İçişleri'nden kısmi kapanma açıklaması!

İçişleri Bakanlığı 82 saatlik kısıtlama ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "19 -26 Nisan tarihleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 47 bin 61 kişiye adli ya da idari işlem uygulanmıştır." denildi.

26 Nisan 2021 Pazartesi   09:23:28

Fransa'da Ermeni gruptan Türk ailesine ırkçı saldırı: 4 yaralı

Fransa'nın Saint-Die-Des-Vosges'un Kellerman Mahallesi'nde yaklaşık 40 kişilik Ermeni bir grup, Türk ailenin evine girerek saldırı gerçekleştirdi. Beyzbol sopası, bıçak ve demirlerle gerçekleştirilen saldırıda 4 kişi yaralanırken, saldırı düzenleyen Ermeni grubun içeresinde Azerbaycan ile Ermenistan arasında çatışmaların yaşandığı Dağlık Karabağ'a giden bir kişinin de yer aldığı belirtildi.

26 Nisan 2021 Pazartesi   09:10:08

Terör örgütü PKK'ya 'Pençe' darbesi: İstihbarat kampları yerle bir edildi

Terör örgütü PKK'nın yuvalandığı Irak’ın kuzeyindeki Metina bölgesine düzenlenen hava destekli kara harekâtında, PKK’nın hudut karakolları ile ilgili istihbarat toplayıp keşif ve gözetleme yaptığı Stuna kampı ile Zendura ve Derar kampları yerle bir edildi.

26 Nisan 2021 Pazartesi   09:08:44

FETÖ’ye dev operasyon! 62 il ve KKTC'de 532 gözaltı kararı

İstanbul ve İzmir Başsavcılıklarınca başlatılan dev FETÖ operasyonu kapsamında 532 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Ankesörlü telefonlar üzerinden FETÖ imamları ile irtibat kuran TSK personelllerine tespitine ilişkin soruşturmalar çerçevesinde dev bir operasyon başlatıldı.

26 Nisan 2021 Pazartesi   09:01:19

Başkan Erdoğan'ın liderliğindeki Kabine bugün toplanıyor! Ramazan Bayramı'nda tam kapanma olacak mı?

Türkiye'nin gözü Başkan Erdoğan'ın liderliğinde bugün yapılacak Kabine Toplantısı'nda. Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında alınacak yeni kararlar, bugün yapılacak kabine toplantısında masada olacak. Kısmi kapanmanın Ramazan boyunca devam etmesine kesin gözüyle bakılırken Ramazan Bayramı'nı da içine alan bir tam kapanma olup olmayacağı bugün belli olacak? Peki, tam kapanmada hangi tedbirler alınacak? Hangi işletmeler açık olacak? İşte tüm Türkiye'nin merak ettiği o soruların cevabı.

26 Nisan 2021 Pazartesi   08:59:11

Burak Yılmaz, Lille'i liderliğe taşıdı!

Lyon deplasmanına çıkan Lille 2-0 geriye düştüğü maçta, Burak Yılmaz'ın olağanüstü performansı ile 3-2 kazanmayı başardı.

26 Nisan 2021 Pazartesi   00:01:46

 1  2  3