TEMA Baskani Ataç Açiklamasi 'Ülkeler Kömürden Ve Fosil Yakitlardan Çikis Planlari Yapiyor'

TEMA Yönetim Kurulu Baskani Deniz Ataç, iklim krizi nedeniyle gezegenin yok olusa dogru gittigini ve bütün dünyanin olaylara farkli bakmaya basladigini söyledi.

Çesitli temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaras'a gelen Ataç, Afsin, Elbistan, Türkoglu ve merkez ilçelerde incelemelerde bulundu.

Çevresel sorunlar hakkinda yetkililerden bilgi alan Ataç, daha sonra kentte bulunan özel bir restoranda gazetecilere açiklama yapti.

Ataç, insanlarin yasadiklari bölgedeki su ve topragi korumasi gerektigini belirtti.

Türkiye'nin çevreyi korumayla ilgili önlemler aldigina deginen Ataç, "Iklim krizi nedeniyle dünya artik bir yok olusa dogru gidiyor. Artik bütün dünya olaylara farkli bakmaya basladi. Çok yeni yapilan Birlesmis Milletler Kop26 dedigimiz iklim taraflar toplantisindan sonra bütün ülkeler artik kömürden ve fosil yakitlardan çikis planlarini yapiyorlar." diye konustu.

Suyun doga ve insanlar için çok önemli oldugunu belirten Ataç, kentte atilmasi gereken ciddi adimlarin oldugunu dile getirdi.

Ataç, Aksu Çayi'nin temizlenmesi için çaba gösteren yönetici ve is insanlarina tesekkür ederek bölgenin Islah Organize Sanayi Bölgesi ilan edilmesinin mutlulukla karsiladiklarini dile getirdi.

Aksu Çayi'nin bölge için önemli bir sorun oldugunu hatirlatan Ataç, "Kahramanmaras’taki bütün siyasetçiler ve yöneticiler buna seferber olmus. Çözüm bulunmus ve karar alinmis. Ama simdi kararin uygulanmasini görmek istiyoruz. Aksu’nun da temiz bir nehir olarak akmasini istiyoruz." dedi.

Kaynak: AA