Tanzanya'nin Ankara Büyükelçisi Mohamed, Türk Yatirimcilari Ülkesine Davet Etti

Tanzanya'nin Ankara Büyükelçisi Yacoub Hassan Mohamed, Türkiye'nin Türk yatirimcilar araciligiyla ülkesindeki sanayilesme hamlesini destekleyenler arasinda oldugunu belirterek, "Tanzanya'da çok büyük yatirim firsatlari var. Yatirim yapmak amaciyla daha fazla Türk yatirimciyi Tanzanya'ya gelmeleri için memnuniyetle davet etmek istiyorum." ifadelerini kullandi.

Mohamed, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu'nun da katildigi "Tanzanya Birlesik Cumhuriyeti'nin 60. Bagimsizlik Yili ve Cumhuriyetin 59. Yili" kutlamasi etkinliginde yaptigi konusmada, Tanzanya'nin, Türkiye'nin saglik, egitim ve su sektörlerinin gelistirilmesine yönelik devam eden katkisi için büyük minnettarlik duydugunu, Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA) ve Türkiye Maarif Vakfinin (TMV) bu basarilarinin mihenk tasi oldugunu söyledi.

Türkiye'nin her kosulda ülkesinin dostu oldugunu ve bu nedenle uluslararasi ortaklari arasinda özel bir yeri oldugunu vurgulayan Mohamed, sunlari kaydetti:

"Ticaret ve yatirimlar konusunda Türkiye, yakin ve güvenilir ortaklarimizdan biridir. Ülkemizdeki Türk yatirimcilar araciligiyla Tanzanya'nin sanayilesme hamlesini destekleyen ülkelerden biri olmustur. Tanzanya'da çok büyük yatirim firsatlari var. Bu vesileyle, tarimsal isleme, ilaç, altyapi, mavi ekonomi, insaat, turizm ve konaklama endüstrisi, imalat, yenilenebilir enerji, madencilik ve tarim olmak üzere bir dizi sektörde yatirim yapmak amaciyla daha fazla Türk yatirimciyi Tanzanya'ya gelmeleri için memnuniyetle davet etmek istiyorum."

Tanzanya hükümetinin özel sektörle is birligi içinde, özel sektörü koruyacak ve büyümesi için elverisli bir ortam yaratacak politikalar gelistirdigini belirten Mohamed, ülkesinde is kurma ve is yapma kolayliginin saglanmasi amaciyla hukuk, maliye ve kamu hizmeti sektörlerinde büyük reformlar yapilmakta oldugunu anlatti.

Mohamed, Türkiye'nin Tanzanya'ya yalnizca kaynaklari olabildigince ucuza elde edebilecegi bir yer olarak degil, ayni zamanda kalkinma çabalari çerçevesinde bir ortak olarak saygiyla yaklasmasindan dolayi da çok mutlu olduklarini vurguladi.

Bakan Adil Karaismailoglu'nun yani sira yabanci misyon temsilcileri, diplomatlar ve birçok davetlinin katildigi etkinlikte, Tanzanya'dan gelen dans grubu yerel danslar sergiledi.

Kaynak: AA