Pekin'de 100'Den Fazla Otonom Araç Ilk Kez Ticari Olarak Denenmeye Basladi

Çin’in baskenti Pekin’de teknoloji devi Baidu ve Pony.ai, 100’den fazla otonom araci ilk kez ticari olarak denemeye basladi.

Pekin'de 100'Den Fazla Otonom Araç Ilk Kez Ticari Olarak Denenmeye Basladi
Otonom araçlarin her geçen gün kullanim alanlari genisliyor. Çin’in baskenti Pekin’de teknoloji devi Baidu ve Pony.ai, L4 adi verilen 100’den fazla otonom araci ilk kez ticari olarak denemeye basladi.

Baskentte toplam 60 kilometrekare alan üzerinde kurulu bir ekonomik kalkinma bölgesinde 100’ün üzerinde otonom araç taksi olarak hizmete girdi. Araçlarda, yine de güvenligi saglamak için bir personele ihtiyaç duyulurken, yolculara, araca binmeden önce fiyat standartlari ve ödeme sekli hakkinda bilgi verildigi aktarildi.

Baidu’nun otonom ticari araçlar operasyonu yöneticisi Wang Shengnan yaptigi açiklamada, "25 Kasim’da ticari operasyonun baslamasindan bu yana otomatik pilotlu araç kullanicilarinin sayisinin arttigini görmekten memnunuz. Ticari deneme sürecinde giderek daha fazla sayida insan otonom servis hakkinda bilgi sahibi oldu. Genel olarak aldigimiz geri bildirimler oldukça iyi ve servise onay verenlerin orani yüzde 94’ün üzerinde" dedi.

Wang, "Otonom sürüs hizmeti için ücret talep edilmesi asil olarak, tasarlanan senaryolarin dogrulanmasi, teknolojimizin iyilestirilmesi ve müsterilerin deneyimlerinin optimize edilmesi amacina yönelik. Bu yüzden su anda ticari operasyon için herhangi bir nicel hedef belirlemedik. Kullanicilarin geri bildirim ve tavsiyelerini aldiktan sonra, müsterilerimizin verdigimiz hizmeti gelecekte daha kolay ve sik kullanabilmesi için operasyonel sürecimizi ve ürün tasarimimizi daha da optimize etmek için çaba sarf edecegiz" ifadelerini kullandi.

Çin Internet Ekonomisi Arastirma Merkezi Dekan Yardimcisi Ouyang Rihui ise yaptigi açiklamada, "Otonom sürüsün büyük ölçekte ticarilestirilebilmesi teknolojiye bagli ve bizim bagimsiz inovasyonlar üzerinde hala daha fazla çalismamiz gerekiyor. Otonom sürüs, araç ile yol arasinda koordinasyon saglanmasini veya altyapiya iliskin meseleleri de içeriyor. Dahasi, tüketicilerin sektöre bakis açilarina da bagli olabiliyor. Tüketicilerin yeni teknolojiyi, özellikle de kisisel güvenlikleriyle iliskili olanlari kabul etmeleri için biraz zaman gerekli” dedi.

Kaynak: İHA