Mersin'de 'Mahalle Mutfaklari' Hizmeti Üniversite Önlerine Geldi

İçel Büyüksehir Belediyesince sunulan ’1 ekmek 1 çorba’ ve ’mahalle mutfagi’ hizmetleri, İçel Üniversitesi ile Tarsus Üniversitesi önüne de tasindi.

Mersin'de 'Mahalle Mutfaklari' Hizmeti Üniversite Önlerine Geldi
Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Sosyal Hizmetler Dairesinin kentin 62 noktasinda sürdürdügü ’1 ekmek 1 çorba’ ve 24 noktada devam eden ’mahalle mutfaklari’ hizmetleri, üniversite önlerine tasindi. Tarsus Üniversitesi ve İçel Üniversitesi önünde baslayan hizmetler ögrencilerden takdir topladi.

“Ögrencilerimiz de bu destekten çok memnunlar”

İçel Büyüksehir Belediyesi Sosyal Yardimlar Sube Müdürü Engin Yildirim, 24 noktada hizmet veren ’mahalle mutfaklari’ni üniversite önlerindeki ’1 ekmek 1 çorba’ noktalariyla birlestirip 26 noktaya çikardiklarini belirterek, “Özellikle ögrencilerimizin ekonomik açidan zorluklar yasadigi bu günlerde onlara vermis oldugumuz mevcut destegi biraz daha artirdik. Ögrencilerimiz de bu destekten çok memnunlar. Yogun bir ilgi var. 3 çesit yemegi 3 liraya verdigimiz bu mutfaklarimizdan çikan yemeklerin lezzet ve kalite anlaminda bize geri dönüsleri çok iyi oluyor” dedi.

“Içimiz isiniyor bu kis aylarinda”

Kis aylarinda arkadaslariyla birlikte içtikleri çorbayla isindiklarini ifade eden İçel Üniversitesi ögrencisi Ibrahim Kiliç, “Gerçekten güzel bir uygulama. Arkadaslarimizla birlikte gelip her sabah içiyoruz. Daha öncesinden bu tür uygulamalar yoktu. Sabah arkadaslarla güzel bir sekilde çorba içiyoruz. Içimiz isiniyor bu kis aylarinda” diye konustu.

Mahalle mutfagindan faydalanan üniversite ögrencisi Mustafa Nas ise “Artik her sey çok pahali oldu. Bir dönerciye gidiyorsun, dürüm 20 lira. Zaten etten daha çok içinde ekmek var. Çok güzel bir uygulama. Burada yemege 3 lira veriyorsun, bence gayet güzel bir sey” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA