ABD'deki Suudi Arabistan Büyükelçiligi Önündeki Caddeye 'Cemal Kasikçi' Adi Verilecek

ABD’nin baskenti Washington DC’de toplanan Kent Konseyi, kentteki Suudi Arabistan Büyükelçiliginin önündeki caddenin bir kismina 2018’de cinayete kurban giden Washington Post Yazari Cemal Kasikçi’nin adinin verilmesini oy birligiyle kabul etti.

ABD'deki Suudi Arabistan Büyükelçiligi Önündeki Caddeye 'Cemal Kasikçi' Adi Verilecek
ABD’nin baskenti Washington DC’de bulunan Suudi Arabistan Büyükelçiligi önündeki caddenin bir kisminin adi “Cemal Kasikçi” olarak degistirilecek. Washington DC Kent Konseyi, Suudi Arabistan Büyükelçiliginin bulundugu New Hampshire Caddesi’nin bir kismina 2018’de cinayete kurban giden Washington Post Yazari Cemal Kasikçi’nin adinin verilmesini oy birligiyle kabul etti.

DC meclis üyesi Brooke Pinto yaptigi açiklamada, konseyde oybirligiyle kabul edilen “Cemal Kasikçi Yol Tanimlama Yasasi”nin, dünya çapinda gazetecilerin karsilastigi tehlikeleri hatirlatacagini ve özgür basinin “ABD demokrasi için temel” oldugunu ifade edecegini aktardi. Pinto, "Cemal Kasikçi, Suudi Arabistan’a isik tutarak ve gerçegi arayarak özgürlügünü ve hatta hayatini riske attigini biliyordu" ifadelerini kullanarak, "Bu isim degisikligi, bölge sakinlerine özgür ve bagimsiz bir basinin degerini gösteriyor" dedi.

Baskentteki, New Hampshire Caddesi’nin bir kisminin adi gelecek ay düzenlenecek bir törenle "Cemal Kasikçi Yolu" olarak degistirilecek.

Öte yandan Suudi Arabistan asilli ABD’li Kasikçi, 2 Ekim 2018’de Istanbul’daki Suudi Arabistan Baskonsoloslugunda öldürülmüs, cesedinin ise parçalandigi ortaya çikmisti. Kasikçi’nin ölümü Suudi Arabistan tarafindan 18 gün sonra dogrulanmisti.
Kaynak: İHA