Zonguldak'ta 'Cihad-Ül Ekber Danismendliler Ve Bir Zamanlar Selçuklu' Sergisi Açildi

Zonguldak'ta, Selçuklu ile Danismendliler dönemine ait sapkalar, kitre heykeller ile yagli boya tablo ve replika kostümlerin yer aldigi sergi açildi.

"Cihad-ül Ekber Danismendliler ve Bir Zamanlar Selçuklu" projesi kapsaminda Maden Müzesi Fuaye Alani'nda açilan sergi, Kültür ve Turizm Bakanligi Telif Haklari Genel Müdürlügü, Müzeler Genel Müdürlügü ile Geleneksel Anadolu Kültür ve Sanat Atölyeleri Akademisi (GAKSA) is birligiyle gerçeklestirildi.

GAKSA Yönetim Kurulu Baskani Isin Firat, AA muhabirine, sergide 350 parça eserin yer aldigini söyledi.

Hedeflerinin genç nesle dokunabilmek oldugunu vurgulayan Firat, "Sergide, Selçuklu ile Danismendliler döneminde yasamis sultanlar, hanim sultanlar, valiler, ulemalar, ilim ve bilim adamlarinin yer aldigi heykeller bulunuyor. Bunlarin kimisi döküm kimisi kitre kimisi de gerçek silikon görüntüsü veren heykeller. O dönem yasamis kisilerin replika kostümleri, yasanmisliklarin tasvir edildigi yagli boya tablolar söz konusu." diye konustu.

Firat, serginin, dönemin önemli insanlarinin kendilerine neler kazandirdigi, ögrettigi hususunda bilgiler verdigini belirterek, "7'sinden 70'ine herkesin sergiden etkilenmesi, duygulanmasi bizlere gurur veriyor. Demek ki dogru yerdeyiz, dogru seyleri anlatiyoruz. 'Selçuklu'yu anlatmak, bizlerin ecdatlarina vefa borcumuz.' diye düsünerek yola devam ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Sergi, 11 Aralik'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA