Tokat'ta Anaokulu Ve Ilkokullarda Çevre Ve Sifir Atik Egitimleri Veriliyor

Tokat Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, "Sifir Atik" Projesi kapsaminda anaokulu ve ilkokullarda çevre ve sifir atik egitimleri veriyor.

Tokat Belediyesi ekipleri, çocuklarda farkindalik olusturmak amaciyla her hafta çesitli anaokulu ve okullarda çevre temizligi ve sifir atik konusunda maskot Alican'la eglenceli egitimlerine devam ediyorlar.

Sami Erdanabas Anaokulu ve Ali Tepe Kardesler Ilkokulu ögrencilerine Alican'la eglenceli sunum yapan Tokat Belediyesi ekipleri, çocuklarda farkindalik olusturmaya devam edeceklerini belirttiler.

Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu, basta küçükler olmak üzere 7’den 77’ye her kesimde farkindalik olusturmaya gayret edeceklerini söyledi.

Yasanabilir bir gelecegin, yesile ve çevreye duyulan sevgi ve saygiyla mümkün oldugunun altini çizen Eroglu, "Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'in esi Sayin Emine Erdogan Hanimefendi'nin himayelerinde Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi isbirligi ile 26 Eylül 2017 tarihinde baslatilan Sifir Atik Projesi kapsaminda Tokat Belediyesi olarak tüm birimlerimizle sifir atik konusunda seferberlik baslattik. Projenin hayata geçmesiyle, atiklar, evsel, elektronik, plastik, cam, bitkisel yag atiklar gibi farkli kategorilerde, anaokulundan üniversiteye, ev hanimlarindan is yerlerine kadar birçok farkli kesime hitap edecek farkindaliklarla kaynak israfinin önüne geçmeyi hedefledik. Tokat Belediyesi olarak bu hedef dogrultusunda Türkiye'de öncü olmanin gayreti içindeyiz." dedi.

Kaynak: AA