Ingiltere'de Asi Pasaportu Zorunlu Oluyor

Ingiltere'de hükümet, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) endiseye neden olan Omicron varyanti nedeniyle maske takilmasini kapali mekanlar için zorunlu hale getirirken asi pasaportunu uygulamaya koyma karari aldi.

Basbakan Boris Johnson, düzenledigi basin toplantisinda, Omicron varyantinin Delta'dan çok daha hizli yayildigini belirtti.

Ülkede toplam 568 Omicron vakasi görüldügünü ve vakalarin 2-3 günde katlandigini vurgulayan Johnson, bu nedenle halki, "hastaneye yatislarda ve ölümlerde büyük artis" görülebilecegi konusunda uyardi.

Johnson, bunun önüne geçebilmek için yeni önlemler alinmasina karar verildigini duyurdu.

- Çogu kapali mekanda maske takmak zorunlu hale gelecek

Buna göre, pazartesiden itibaren evden çalisilmasi tavsiyesinde bulunulacak. Cuma gününden itibaren tiyatro ve sinema salonlari gibi çogu kapali mekanda maske takmak zorunlu hale gelecek.

Asi pasaportu, büyük kalabaliklarin toplandigi gece kulüpleri gibi mekanlara girerken gerekli olacak. Kural, 500'den fazla kisinin bulundugu kapali mekanlar, 4 binden fazla kisinin bulundugu açik alanlar ve 10 binden fazla kisinin bulundugu herhangi bir mekan için uygulanacak. En az 2 doz asi olanlar bu yerlere girebilecek.

Çogu Kovid-19 önlemini yaz aylarinda kaldiran hükümet, ilk Omicron vakalarinin ardindan 27 Kasim'da marketler ve toplu ulasim araçlarinda maske takma zorunlulugu getirmisti.

Öte yandan son 24 saatte 51 bin 342 Kovid-19 vakasi görülürken 161 kisi hayatini kaybetti.

Kaynak: AA