Adana'da Yil Sonuna Kadar Kütüphanesiz Okul Kalmayacak

Kentte 7 meslek lisesinde kütüphanesiz 392 okul için kitaplik, sira, masa ve sandalye üretimi 36 ögretmenin kontrolünde 138 ögrenciyle sürüyor Kütüphanelerin kitaplarla doldurulmasi amaciyla da Il Milli Egitim Müdürlügünce kampanya yürütülüyor Il Milli Egitim Müdürü Yasar Koçak: 'Buralar, ögrencilerin, velilerin, okulla ilgisi olan herkesin dijital içerik üretme ve bu içerige ulasma merkezi olacak'.

ÖMER FANSA - Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in esi Emine Erdogan öncülügünde yürütülen "Kütüphanesiz Okul Kalmasin" projesi kapsaminda Adana'da yil sonuna kadar tüm okullarin kütüphaneye kavusmasi için 7 meslek lisesinde sira, masa, kitaplik ve sandalye üretiliyor.

Il Milli Egitim Müdürü Yasar Koçak, AA muhabirine, kütüphanelerin okullar için biyoloji ve fen laboratuvarlari kadar vazgeçilmez oldugunu söyledi.

Kentte 392 okulda kütüphane olmadigini tespit ettiklerini aktaran Koçak, "Su ana kadar bizim 7 meslek lisemizde 36 ögretmenimizin kontrolünde 138 ögrencimizin çabasiyla bu 392 kütüphanenin olusmasiyla ilgili çalismalar tüm hiziyla sürüyor. Yaklasik 45 okulun kütüphanesi tamamlandi. 20 Aralik itibariyla Adana'daki tüm okullarin kütüphane ihtiyacini karsilamis olacagiz." dedi.

Koçak, müdürlük olarak meslek liselerinde kütüphane kurma çalismalarina ek, tüm vatandaslarin katilabilecegi kütüphane kurulumu ve kitap teminine yönelik kampanya da baslattiklarini ifade ederek, sadece kütüphane yapmanin yetmedigini, içinin de kitapla doldurulmasi gerektigini aktardi.

- "Dijital içerige ulasma merkezi olacak"

"Kampanyamizda istekliler kütüphane yaptirabilecegi gibi her evden en yakin okula birakabilecekleri bir kitap bagisi da bizim için önemli ve anlamli. Yapilacak hiçbir yardimi, katkiyi küçümsemiyoruz. Bu sehrin çocuklarinin daha iyi yetismesi noktasinda herkesin saglayabilecegi her türlü katkiyi bekliyoruz." diyen Koçak, bilginin artik raflardaki ansiklopedilerden internete, dijital ortama tasindigini dile getirdi.

Koçak, kütüphanelerle ögrencilerin gelecege bu yönde de hazirlanmasinin alt yapisini olusturacaklarini aktararak, söyle konustu:

"Bizim yapacagimiz kütüphaneler, salt içinden kitap çekip okunup tekrar iade seklinin çok ötesine geçecek ki böyle olmak zorunda. Önümüzdeki günlerde bu fiziki mekanlari tamamladiktan sonra buralar, ögrencilerin, velilerin, okulla ilgisi olan herkesin dijital içerik üretme ve bu içerige ulasma merkezi olacak. Bu kütüphanelerimizin ilerleyen süreçte çocuklarimizin hayatina yön verecek, okul-sinif disi ögrenme ortamini daha iyi etkileyebilecek mekanlar haline gelmesini arzu ediyoruz. Bakanligimizin bu konuda ciddi talimatlari var. "

- Ögrenciler para kazaniyor

Adana Kurttepe Sehit Ali Öztas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Emin Dinçkurt, okullarinin döner sermaye isletmesinde sira, masa, kitaplik gibi çok çesitli esyalarin üretim ve tamiratini yaptiklarini, ayrica özel ögretim ögrencileri için ahsap oyuncaklar ve egitim materyalleri de ürettiklerini aktardi.

Il Milli Egitim Müdürlügü ile kentteki okullarda kurulacak kütüphanelerin esya ve donatilarini üretmeye dönük protokol imzaladiklarini bildiren Dinçkurt, "Metal teknolojisi ve mobilya-iç tasarim alanlarindaki ögretmen ve ögrencilerimiz bu kütüphanelerin hazirlanmasi için canla basla çalisiyorlar. Gelecek hafta içerisinde bu okullara malzemelerini teslim etmis olacagiz." ifadelerini kullandi.

Dinçkurt, ögrencilerin alanlarinda pratik egitim aldiklari gibi bütçelerine de katki saglandigini anlatarak, sunlari kaydetti:

"Döner sermaye çalismalarini biz çok önemsiyoruz çünkü burada 'kazan kazan' durumu var. Hem ögrencilerimiz burada mesleki tecrübe kazaniyorlar hem de bunun karsiliginda bir ücret aliyorlar. Ögrencilerimiz burada parça basi üretim yapmakta ve bunun karsiliginda para almakta. Yaklasik aylik 800-1000 lira cep harçliklari oluyor."
Kaynak: AA