'Türkiye Böyle Giderse Birkaç Sene Içerisinde Kendi Uçak Motorunu Yapan Bir Ülke Konumuna Gelecek'

AK Parti Genel Baskan Vekili Numan Kurtulmus, “Türkiye’yi F-35 ve S-400 tartismalari içerisinde hizaya getirmeye çalisanlarin esas korktuklari Türkiye’nin F-35’e sahip olmasi degil, S-400’e sahip olmasi degil. Esas mesele nedir? Biliyorlar ki Türkiye böyle giderse Allah’in izniyle birkaç sene içerisinde kendi uçak motorunu yapan bir ülke konumuna gelecek” dedi.

'Türkiye Böyle Giderse Birkaç Sene Içerisinde Kendi Uçak Motorunu Yapan Bir Ülke Konumuna Gelecek'
AK Parti Istanbul Il Baskanligi tarafindan düzenlenen 15. Istisare ve Degerlendirme Toplantisi, Sakarya’nin Sapanca ilçesinde bulunan bir otelde gerçeklestiriliyor. Programa, AK Parti Genel Baskan Vekili Numan Kurtulmus, AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, milletvekilleri, ilçe baskanlari, belediye baskanlari ve AK Parti Istanbul 3 Kademe Il Yönetimi katildi.

AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe’nin açilis konusmasiyla baslayan program AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus teskilat mensuplarina hitap etmesiyle devam etti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun ‘helallesme’ söylemlerine deginen Kurtulmus, milletten özür dilemesi ve özrün kabul edilmesi içinde millete yalvarmasi gerektigini aktardi.

"MILLETIMIZE YALVARMASI GEREKEN NOKTALAR VAR"

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, “Çok özür dilenecek konular var. Cumhuriyet Halk Partisinin helallesmeden önce milletimizden bir özür dileyerek, özrünün kabul edilmesi için milletimize yalvarmasi gereken noktalar var. Bunlari söylemeden helallesmeyi gündeme getirdiler, cevaplarini aldiktan sonra da simdi helallesmeyi de unuttular. Bugün sorsaniz, ’Helallesmeden neyi kastediyorsunuz’ diye, onu da söyleyeceklerini hatta hatirlayacaklarini dahi zannetmiyorum. Baska bir algi üzerinden gidiyorlar. Devletin kurumlarini siyasi tartismalarinin ya da muhalefet malzemelerinin odagina yerlestirmeye çalisiyorlar. Daha önce Merkez Bankasiyla ilgili yapilan sey, sonra TÜIK’le ilgili yapildi dün itibariyla ve bir algi içerisinde muhtemelen bundan sonraki siyasi manevralarina bir hazirlik mahiyetinde bunlari söylediler. Birkaç gün sonra da unutacaklar. Ne yazik ki ben bile gelip bu konuyu burada konusmak durumunda kaliyorum” dedi.



"BU MILLETIN NE ISTEDIGINI GAYET IYI BILEN SIYASI KADRO BURADADIR"

AK Parti’nin iktidardaki sürecinden bahseden Kurtulmus, “Bu memlekette sürekli algilar üzerinden Tayyip Erdogan’i ve AK Parti hükümetini geriletmek, bu anlamda 2023’te Türkiye’de yeni bir dönemin baslangicini yapmak için sürekli algi, yalan, iftira hatta sanal olarak bir takim sorunlar ortaya çikarmaya çalisiyorlar. Eger bu kadar çok gündem degistirme ihtiyaci duyuyorlarsa, onlara suradan sunu tavsiye etmek istiyorum. Türkiye’de iktidara gelmenin yolu algilar üzerinden milletin zihin dünyasini karistirmak degil, iktidara geldiginizde neyi nasil yapacaginizi millete açik bir sekilde söyleyebilmenizdir. AK Parti eger 19 yildir iktidardaysa ve hemen o 2002 sartlarindan sonra tek basina iktidara gelen bir zemine ulastiysa bunun sebebi, millete vermis oldugu güven ve Türkiye’yi nasil yönetecegine dair ortaya koydugu fikirleridir. Bu anlamda Türkiye’nin ikinci partisinin genel baskanina ve yöneticilerine, Türkiye’ye bundan sonra ne yapacaklarina iliskin seyler söylemelerini tavsiye ederiz. Millet kuru laflar üzerinden kuru polemikler üzerinden, faydasiz bir takim spekülasyonlar var algilar üzerinden asla zihniyetini degistirmez. Asla bu anlamda oy verecekse gönlünü o partiye kaydirmaz. Dolayisiyla tavsiyemiz, evet, çikin mitingler yapin görüslerinizi ifade edin, nasil Türkiye’yi yöneteceginize dair fikriniz projeleriniz varsa bunlari ortaya koyun ama sadece ’istemezük’, ’Türkiye böyle olmamalidir’ derseniz, biz de size deriz ki, ’Bu da bizim tanidigimiz CHP zihniyetinin bugünkü halidir.’ Bu milletin ne istedigini gayet iyi bilen siyasi kadro buradadir. Bu millet, ekonomik gelismeyi, kalkinmayi, adaleti, hakkaniyeti, bu millet özü sözü bir olmayi istiyor. Bu millet, millete hizmet ederek yeniden güçlü büyük Türkiye idealine sahip çikmayi istiyor” diye konustu.



"TÜRKIYE BÖYLE GIDERSE BIRKAÇ SENE IÇERISINDE KENDI UÇAK MOTORUNU YAPAN BIR ÜLKE KONUMUNA GELECEK"

Türkiye’nin bulundugu konumdan ve gelistirdigi teknolojilerden bahseden Kurtulmus, “Türkiye’nin milli gelismesine, sanayide yükselmesine bir sekilde su anda sicak bakmayanlar söyle bir dönsünler de Nuri Killigil’in fabrikasi neden kapandi onun hesabinin versinler. Geçmisle ugrasmak için söylemiyorum, zihninde büyük güçlü Türkiye hedefi olmayanin ‘Nasilsa disaridan ucuza buluyoruz’ öyle aliriz dedigi ya da bize 70’li yillarda söyledikleri gibi ‘Siz neden sanayilesiyorsunuz kardesim? Siz arim ülkesi olun’ denilen, o zokayi yuttugumuz günleri de unutmasinlar. Türkiye’nin bugün geldigi bu ekonomik güce böyle biraz da istisna ile bakan Cumhuriyet Halk Firkasi zihniyetinin mensuplari gitsinler de Nuri Demirag’in fabrikasinin nasil kapatildiginin hikayesini görsünler. Ayni sekilde 1978’de Türkiye’nin uçak sanayisinde, o zaman Italya ile yapilacak imza töreninden karanlik odadan gelen telgrafla Türkiye’nin nasil uzaklastirildigini görsünler. Türkiye’nin her asamada yaptigi bütün sanayilesme, ekonomik olarak mücadelesinde hep müdahale ederek, ‘Gerek yok diyerek, gavurun yaptigini aliriz’ zannederek karsi çikanlarin, Türkiye’nin gelecegine iliskin ne söyledigini, ne söyleyecegini tekrar ortaya koymalari lazim. Türkiye’nin siyasi geleneginin güçlü yürüyüsü bugün IHA’larimizi, SIHA’larimizi ortaya çikardi. Savunma sanayisinde son rakamlari gördüm yüzde 78 bandinda bir yerlilesme oranina geldik. Allah’in izniyle birkaç sene sonra bu oran belki yüzde 90’lara çikacak. S-400, F-35 diyorlar ya, bende sunu söylüyorum Türkiye’yi F-35 ve S-400 tartismalari içerisinde hizaya getirmeye çalisanlarin esas korktuklari Türkiye’nin F-35’e sahip olmasi degil, S-400’e sahip olmasi degil. Esas mesele nedir? Biliyorlar ki Türkiye böyle giderse Allah’in izniyle birkaç sene içerisinde kendi uçak motorunu yapan bir ülke konumuna gelecek. Onun için fiili bir takim ambargolarla, fiili bir takim siyasi baskilarla Türkiye’yi hizada tutmaya çalisiyorlar” seklinde konustu.



"TÜRKIYE’YI DOGU AKDENIZ’DE KIMILDAYAMAZ HALE GETIRMEK ISTIYORLAR"

Türkiye’nin kesif süreci ve karsilastiklari engellerden söz eden Kurtulmus, “Türkiye’nin Akdeniz’den burnunu çikarmasini istemeyenler Türkiye’nin Akdeniz’de dogalgaz ve petrol aramasindan rahatsizlik duyanlar Türkiye’yi Akdeniz’deki politik tartismalarin içine çekmeye çalisiyorlar. Bunun için basta komsumuz Yunanistan olmak üzere Avrupa Birligi’nden, Amerika’dan baska ülkelerden aldiklari desteklerle Türkiye’yi Dogu Akdeniz’de kimildayamaz hale getirmek istiyorlar. Daha acisi bunlar gündeme geldiginde içeride de bazilari bunlarla ilgili endiseleri, tereddütleri gündeme getirecek sözler söylüyorlar. Sunu söyleyeyim kim ne yaparsa yapsin. Türkiye bu bölgedeki egemenlik haklarinin hiçbirinden vazgeçmeyecek. Simdi birisi de ‘Efendim Hatay bizimdir’ falan diye birtakim seyler söylemeye basladilar. Hatay Türkiye Cumhuriyeti’nin milli sinirlari içerisindedir. Misak-i Milli sinirlari içerisindedir ve kiyamete kadar da Türkiye’nin bir ili olarak kalacak ve bizim milletimizin mali olacaktir. Bu cografyayi daha fazla bölüp parçalama senaryolarina araci olanlar, bu cografyada daha fazla siyasi polemik çikarmak istiyorlar. Biz ise derlenmenin, toparlanmanin, büyümenin, ileriye gitmenin hesabi ve kararliligi içerisindeyiz. Türkiye’nin Libya’da kurulan oyunu bozmasindan rahatsizlik duyanlar, ‘Türkiye’nin Libya’da ne isi var?’ diyerek içeriden de Türkiye’yi engellemeye çalisiyorlar. Ayasofya’nin açildigi günlerin öncesini hatirlayin. Ayasofya’nin açilmasinin nasil basimiza bela olacagini, Avrupa’daki bazi siyasileri harekete geçirecegini dile getirenler oldugunu gördük. Allah’a çok sükür cumhurbaskanimizin kararliligiyla Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk sistemi içerisinde karar verilerek Ayasofya Müslüman milletimizin ibadetine açildi, kiyamete kadar Türkiye’de Müslümanlarin ibadetine ait olacak” ifadelerini kullandi.

"AK PARTI DEVLET PARTISI DEGIL MILLET PARTISIDIR"

AK Parti’nin milletin bekasi için çalistigini dile getiren Kurtulmus, “AK Parti devlet partisi degil millet partisidir. Bu çok önemli bir ayrinti ve hassas bir noktadir. Hani AK Partinin nasil iktidara geldigini söyleyenler, iste Tayyip Erdogan ve arkadaslari çevreyi Türkiye’nin siyaseti merkezine tasidigini demiyorlar miydi o günleri hatirlayin. Rahmetli Erbakan zamaninda eski dönemleri hatirlayin, Özal zamanini, Menderes zamanini hatirlayin o zaman ki siyasi hareketliligimizin temel esprisi çevrenin merkeze yürümesiydi. Çünkü merkeze oturmus Cumhuriyet Halk Firkasi’nin egimleri sadece siyaseti dizayn etmiyordu ayni zamanda milleti de torna tezgahindan çikmis bir malzeme gibi tek tip insan haline getirmek için gayret sarf ediyorlardi. Bu salonda bulunan arkadaslarimizin basörtüleri yüzünden üniversiteye gidememeleri, devlet memuru olamamalari milletvekili falan zaten olmak düsünülemezdi bunlarin geride kalmasi Allah’imiza çok sükür çevrenin merkeze yürümesiyle olmustur. Bütün ülkenin gelirinin birkaç ailenin elinde oldugu dönem milattan önceki dönemler degil Türkiye Cumhuriyeti’nin hem de uzun yillar devam eden bir gelenegidir. Simdi çok sükür Türkiye’de ekonomide siyasette, kararda sadece ve sadece milletin elindedir. Hatta o kadar semboliktir ki Türkiye’de kimin Cumhurbaskani olacagina karar vermek milletimizin isi olamazdi. Dikkat edersiniz Cumhurbaskanligi seçilmesinin meselesi de aslinda bizimle karsi taraftaki zihniyet dünyasi arasinda çok temel göstergelerden biridir” dedi.



"YILBASINDAN ITIBAREN HERKESI TATMIN EDECEK ÇOK GÜÇLÜ BIR ASGARI ÜCRET AÇIKLANACAKTIR"

Yilbasindan sonra asgari ücretin tatmin edecek derecede oldugunu belirten Kurtulmus, “Enflasyon dolayisiyla market ve pazardaki fiyatlarin yukariya çiktigini biliyoruz. Kararli bir sekilde vatandasimizin alim gücünü artiracak tedbirleri aliyoruz. Yilbasindan itibaren herkesi tatmin edecek çok güçlü bir asgari ücret açiklanacaktir. Yine ayni sekilde bu hafta içerisinde Cumhurbaskanimizin saglik çalisanlariyla ilgili iyilestirme, seyyanen zamla ilgili düzenleme, ögretmenlik yasasiyla ilgili teklif Meclis’e geliyor. 3600 ek gösterge gibi, emeklilerin durumunun iyilestirilmesi ve diger konularla ilgili çalismalar nihai noktaya geliyor. Meclis’teki bu bütçe trafigi geçtikten sonra insallah bunlari halledecegiz, yoluna koyacagiz ve vatandasimizi asla enflasyonun ortaya çikardigi bu agir tablonun altinda ezdirmeyecegiz. Dün oldugu gibi bundan sona da milletimizin yaninda olacagiz, bir farkla biz milletimizin oylarini almak ya da onlara bir seyi eksik yanlis söyleyerek zihinlerini çelmek için degil, biz milletimizin gönüllerini kazanmak için taleplerine kulak veriyoruz. Bu kadronun en önemli özelligi de budur" diye konustu.

(Orkun Kaya/IHA)
Kaynak: İHA