Photomaraton Istanbul 2021 Ödülleri Sahiplerini Buldu

Fotograf Organizasyonlari Dernegi (FOTON) tarafindan Canon'un sponsorlugunda ve Istanbul Büyüksehir Belediyesinin katkilariyla düzenlenen PhotoMaraton Istanbul 2021'in ödülleri sahiplerini buldu.

Bu yil dördüncüsü düzenlenen yarismanin ödül töreninde, Dijital Kategori birincileri Nurten Öztürk, Adem Aydin, Ömer Faruk Güler, Cihan Kurnaz, Mustafa Edibali, Ceydanur Kaba, Ayhan Kaya, Hacer Lamia Arslan ve genel birinci Altug Tekin oldu.

Analog Kategori birincileri Yusuf Öztürk, Mustafa Tiryakioglu ve Sevim Nazli Pelit olurken, Cep Kategori birincileri Alev Ünal, Gülsah Akin ve Mohsen Keramat Dahr olarak belirlendi.

Bu yil ''Detay'' temasiyla düzenlenen Video Kategorisinde ise Orkun Karahasan ödüle layik görüldü.

Dijital Kategoride tema birincileri arasindan seçilen PhotoMaraton Istanbul 2021 Genel Birincisine 1 adet Canon EOS M6 Mark II + EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM Kit verilirken Dijital kategorideki diger 8 tema birincisine 1'er adet Canon EOS M50 Mark II + EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM Kit verildi. Cep Kategori, Analog Kategori ve Video Kategori tema birincilerine ise 1'er adet Selphy Square QX10 Fotograf Yazicisi + XS-20L Fotograf Kagidi hediye edildi.

PhotoMaraton 2021 jürisinde yer alan fotografçi Ibrahim Zaman, AA muhabirine yaptigi açiklamada, fotograf adina böyle etkinliklerin olmasinin sevindirici oldugunu söyledi.

Fotografi isikla yazi yazmaya benzeten Zaman, fotografçiligin kendisine görmeyi ögreten bir armagan oldugunu belirtti.

FOTON Dernegi Genel Sekreteri Murat Gür de yil içerisinde dernek olarak ulusal ve uluslararasi pek çok organizasyon yaptiklarini ifade ederek, "PhotoMaraton da amatör ve profesyonel fotografçilari bir araya getiren ve hem yaristiran hem de eglenceli bir gün geçirilmesine vesilen olan bir etkinligimiz." dedi.

Gür, bu yil maratona ciddi bir katilim olduguna dikkati çekerek, organizasyonun özellikle genç fotografçilarin tesvik edilmesi bakimindan önemli olduguna degindi.

Her sene degisen PhotoMaraton jürisinde bu sene Ibrahim Zaman, Prof. Dr. Özer Kanburoglu, Eyüp Coskun, Gülay Dogan, Mesude Bülbül, Serhat Gökçaylar, Nevzat Yildiran, Ali Öz ve Nihal Gündüz görev aldi.

Çekilen fotograflarin temalarini açiklayan tema belirleyicileri arasinda; Bünyamin Aygün, Cenk Mirat Pekcanatti, Emirkan Cörüt, Mehmet Turgut, Onur Çam, Oya Akkul, Ömer Serkan Bakir, Tugba Kiralli, Ada Yildirim, Fatih Berat Örer, Mustafa Yilmaz, Senay Akkurt, Sahin Balkaya, Gülsen Gürses, Timur Akkurt ve Metro AS Genel Müdürü Özgür Soy yer aldi.

Kaynak: AA