Mariya Zaharova 'ABD Basini Rusya'nin Degil Amerika'nin Saldirgan Eylemlerinden Endise Duymali'

Rusya Disisleri Bakanligi Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD basininda Rusya’nin Ukrayna’yi isgal edecegine yönelik yer alan haberler hakkinda, "ABD basini Rusya’nin degil Amerika’nin saldirgan eylemlerinden endise duymali" dedi.

Mariya Zaharova 'ABD Basini Rusya'nin Degil Amerika'nin Saldirgan Eylemlerinden Endise Duymali'


ABD basininin ABD istihbarat raporlarina dayandirdigi ve Rusya’nin, Ukrayna’yi isgal edecegine yönelik iddialarin yer aldigi haberlere Rusya Disisleri Bakanligi cevap verdi. Rusya Disisleri Bakanligi Sözcüsü Mariya Zaharova yaptigi açiklamada, Rusya’nin 2022 baslarinda Ukrayna’yi isgal edecegine dair raporlarin gerçegi yansitmadigini belirterek, Moskova’nin Ukrayna sinirina askeri yiginak yapmasi hakkinda, "Rusya Silahli Kuvvetlerinin kendi topraklarinda faaliyetleri egemen bir devletin mesru hakkidir" dedi.



ABD basininin Rusya’nin hamlelerini "endise verici" olarak yorumlamasina da tepki gösteren Zaharova, "NATO operasyonlarindan Karadeniz’deki tatbikatlar ve Ukrayna’ya silah tedariki. ABD basini Rusya’nin degil Amerika’nin saldirgan eylemlerinden endise duymali" dedi.



“KLASIK BATI TAKTIKLERI”

Batililarin Rusya’yi suçladigi yöntemleri "klise" olarak degerlendiren Zaharova, "ABD, Ukrayna çevresinde durumu agirlastirmaya yönelik özel operasyonlar yönetiyor ve sorumlulugu Rusya’ya atiyor" ifadelerini kullandi. ABD’nin, Rusya sinirlarina yakin yerlerde provokatif eylemler gerçeklestirdigini aktaran Zaharova, "Provokatif eylemlerin sonunda Rusya suçlaniyor. Prensip olarak degisen bir sey yok. Klasik bati taktikleri. Sadece küstahlik ve yalanlarin dozu etkileyici" dedi.

(Erhan Altiparmak/IHA)
Kaynak: İHA