IYI Parti Genel Baskani Aksener, Amasya'da Halka Hitap Etti Açiklamasi

'Günü geldiginde, seçim oldugunda ben de gelecegim, digerleri de gelecek, bizim arkadaslarimiz da gelecek. Sizi kim ikna ediyorsa oylariniz ona olacak. Elbette biz sizin oylariniza talibiz, elbette sizin o helal oylarinizi alip iktidar olmak istiyoruz'

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, "Günü geldiginde, seçim oldugunda ben de gelecegim, digerleri de gelecek, bizim arkadaslarimiz da gelecek. Sizi kim ikna ediyorsa oylariniz ona olacak. Elbette biz sizin oylariniza talibiz, elbette sizin o helal oylarinizi alip iktidar olmak istiyoruz." dedi.

Merzifon ve Suluova ilçelerinin ardindan il merkezinde esnaf ziyaretinde bulunan Aksener, Yavuz Selim Meydani'nda halka hitap etti.

Iki yildir il il esnafi gezdigini, ziyaretlerinde hiçbir partiyi elestirmedigini, kendi partisini övmedigini belirten Aksener, "Vatandas, ben 'Nasilsiniz?' demeden derdini anlatir oldu. El birligiyle korku duvarlarini yiktik beraber. Ben sizin emrinizdeyim, ne olmami istiyorsaniz onu olacagiz." diye konustu.

Kendisini seçmenin, siyasetçinin velinimeti olmasina adadigini, buna ant içtigini söyleyen Aksener, söyle devam etti:

"Buraya herkes gelip karsinizda hazirolda duracak. Bunu el birligiyle yapacagiz. Sonra günü geldiginde, seçim oldugunda ben de gelecegim, digerleri de gelecek, bizim arkadaslarimiz da gelecek. Sizi kim ikna ediyorsa oylariniz ona olacak. Elbette biz sizin oylariniza talibiz, elbette sizin o helal oylarinizi alip iktidar olmak istiyoruz. Elbette bu harami düzeni sizin oylarinizla yikmak istiyoruz."

Vatandaslardan ögrendiklerini öneri ve çözüm olarak sunduklarini belirten Aksener, "Senin çocugun açken, senin gencin geceleri oturup, gündüz babasindan harçlik almasin diye uyurken, sen rizkindan kesip çocuguna harçlik vermeye gayret ederken birilerinin çoluk çocugu bedavadan devletin en iyi yerlerinde haksizca kayirilarak eger makam sahibi oluyorsa, bu bir harami düzendir. Beraberce bu harami düzeni yikacagiz. Neyle yikacagiz? Sandikta yikacagiz. Nasil yikacagiz? Oylarimizla yikacagiz." ifadelerini kullandi.

Aksener, Amasya'da defalarca toplanti yaptigini, yillardir kente gelip gittigini vurgulayarak sunlari kaydetti:

"Bugün buraya açik hava toplantisi yapmak için gelmedik. Bugün eger 24 ayin, yani 24 aylik tezimin neticesinde her sosyal kesimden, her yastan, kadinlarimiz, erkeklerimiz, gençlerimiz varsa ve bir araya gelmissek, gittikçe menzile yaklasiyoruz demektir. Allah, huzurunda da beni mahcup etmesin, sizin karsinizda da mahcup etmesin. Söz verip cayanlardan etmesin. Eger bu söylediklerimin tersini yapacaksam Allah bana hiçbir sey nasip etmesin. Yalanci olacaksam Allah bana hiçbir sey nasip etmesin ama helal oylarinizla Allah bana bu harami düzeni birlikte yikmayi nasip etsin insallah. Issiz gençlere, dertli analara, çiftçimize, köylümüze, esnafimiza, besicimize, sogani tarlasinda kalan çiftçimizin elinden tutup onlari refaha eristirmeyi o helal oylarinizla Allah bana naip etsin insallah."

Bu arada, Aksener'e miting sonrasi soru soran bir kisinin alandan uzaklastirilmasi sirasinda kisa süreli gerginlik yasandi.

Kaynak: AA