DEVA Partisi Genel Baskani Babacan, Partisinin Bursa Il Kongresi'nde Konustu Açiklamasi

'Bizim hedefimiz, yurttaslarinin güçlü oldugu bir ülkedir. Türkiye, ucuz is gücünün adresi olmayacak. Türkiye, refah ülkesi olacak. Özgür ve zengin bir ülke olacagiz'

Demokrasi ve Atilim (DEVA) Partisi Genel Baskani Ali Babacan, "Bizim hedefimiz, yurttaslarinin güçlü oldugu bir ülkedir. Türkiye, ucuz is gücünün adresi olmayacak. Türkiye, refah ülkesi olacak. Özgür ve zengin bir ülke olacagiz." dedi.

Babacan, partisinin Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçeklestirilen Bursa Il Kongresi'nde yaptigi konusmada, dün açiklanan enflasyon verilerine isaret ederek Türkiye'nin günden güne fakirlestigini öne sürdü.

Türkiye'yi vatandaslarin en mutlu oldugu ülkelerden biri yapmak istediklerini belirten Babacan, söyle devam etti:

"Gerçek ekonomik büyüme, dar gelirli vatandaslari sosyal yardima muhtaç etmemektir. Vatandasi, 50 kurus ucuz diye yagmur altinda ekmek kuyrugunda bekletmemektir. Gerçek büyüme, ülkedeki maaslarin açlik sinirinin altina düsmemesidir, vatandasinizin yarinlarindan kaygi duymayacagi bir büyümedir. Bizim hedefimiz, yurttaslarinin güçlü oldugu bir ülkedir. Türkiye, ucuz is gücünün adresi olmayacak. Türkiye, refah ülkesi olacak. Özgür ve zengin bir ülke olacagiz. Basimiz dik yürüyecegiz. Yok öyle 'Çin modeli' falan. Yok öyle ucuz is gücüyle vatandasi mutsuzluga mahkum etmek."

Türkiye'yi hizla huzura, barisa ve adalete götüreceklerini, ayrimciligi ortadan kaldiracaklarini söyleyen Babacan, sunlari kaydetti:

"Gücü ele geçirenin zayifi ezdigi, nöbetlese zorbaligin hüküm sürdügü bir Türkiye'ye asla izin vermeyecegiz. Türkiye'yi öfkeye teslim etmeyecegiz. Çok iyi biliyoruz ki kutuplasmadan, bagiris çagiristan kimseye hayir gelmez. Bu yola, bu kisir döngüye girmeyecegiz. Yolumuz belli, ilkelerimiz net. Mayamizda, karsilikli sevgi, saygi var. Hayalimizde, herkesin kendisini özgür ve esit hissettigi bir Türkiye var."
Kaynak: AA