Cumhurbaskani Erdogan Siirt'te Sivil Toplum Kurulusu Temsilcileriyle Bir Araya Geldi Açiklamasi (2)

'Terör örgütünün yasadigi hezimetler arttikça kim bilir daha neler, ne itiraflar, ne kalleslikler, ne tür alçakliklar ortaya saçilacaktir' 'Zaman geçtikçe bölücü örgütün, ülkemiz ve bölgemizle ilgili kirli emelleri olan emperyalistlerin taseronlugunu yapan bir kiralik katil sürüsü oldugu çok daha net görülecektir' 'Türkiye'nin de bölgemizin de geleceginde teröre ve Kandil uzantili siyasete yer yoktur' 'Bizim terörün vahsi dislerine kaptiracagimiz tek bir gencimiz bile yoktur. Bizim bir daha asla 'himmet, hizmet' diyerek gençleri mankurtlastiran günümüzün hashasilerine kaptiracak tek bir evladimiz yoktur'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Terör örgütünün yasadigi hezimetler arttikça kim bilir daha neler, ne itiraflar, ne kalleslikler, ne tür alçakliklar ortaya saçilacaktir." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, Siirt'te sivil toplum kuruluslarinin temsilcileriyle yemekte bir araya geldi.

Her zaman ayni düsünmek, ayni fikirleri paylasmak, meselelere ayni pencereden bakmak zorunda olunmadigini vurgulayan Erdogan, "Ancak ayni ülkenin vatandaslari olarak birbirimizi anlamak, dinlemek, birbirimizle empati kurmak durumundayiz. Farkliliklarimiz yerine müsterek noktalarimizi öne çikarmaliyiz." ifadelerini kullandi.

Farkliliklarin zamani geldiginde zenginlik oldugunu dile getiren Erdogan, söyle devam etti:

"Biz bunu da iyi biliriz. Siyasi görüsümüz, kimligimiz, inancimiz ne olursa olsun söz konusu vatan ve millet ise bunlari bir tarafa birakip ayni ortak paydada bulusma erdemini göstermeliyiz. Bin yildir kardesçe yasadigimiz bu topraklarda, bundan sonra da bir ve beraber olarak yasama iradesini ortaya koymaliyiz. Dayanismamizi, muhabbetimizi, uhuvvetimizi güçlü tuttugumuz müddetçe evelallah bizi kimse bölemez, bizi kimse ayiramaz.

Simdi bir muhabbet sofrasindayiz. Güzel bir kelam-i kibardir, 'Muhabbetten Muhammed oldu hasil Muhammedsiz muhabbetten ne hasil?' Bu muhabbet sofrasini hayranlikla izliyorum. Bugün burada tesis edilen muhabbet ikliminin bu yönüyle de son derece kiymetli oldugunu düsünüyorum."

Siirt'in bu iklimi güçlendirerek koruyacagina inandigini belirten Erdogan, "Tipki o çikisimizda oldugu gibi yeniden o günleri hatirlamak, anmak ve çikisimizi da o sekilde yapalim istiyorum." dedi.

Türkiye'nin geçtigimiz 19 yilda gerek demokrasi gerekse ekonomik refah bakimindan sessiz bir devrim yasadigini anlatan Cumhurbaskani Erdogan, "Bunu biz söylemiyoruz. Bunu Bati söylüyor. 'Türkiye'de bir sessiz devrim var.' dediler. Ama tabii bize her türlü yanlisi yaptilar. O ayri mesele. O sessiz devrimi gerçeklestiren kadro, bu kadro. Bir yandan Türkiye'nin kalkinmasi, ekonomik olarak bölgesinin ve dünyanin önde gelen ülkelerinden biri haline gelmesi için çok çaba sarf ettik." ifadelerini kullandi.

Diger yandan da insan haklari, adalet ve özgürlükler alaninda örnek bir ülke olmasi yolunda kararli adimlar attiklarini vurgulayan Erdogan, sunlari kaydetti:

"Egitimde, saglikta, emniyette, ulasimda, tarimda, dis politikada, altyapida, üstyapida, istihdamda, sosyal yardimlarda Türkiye'ye hamdolsun çag atlattik. Insa ettigimiz eserler, hayata geçirdigimiz projeler, yaptigimiz yatirimlarla sadece bölgemizin degil tüm ülkenin, Allah'a hamdolsun çehresini degistirdik. Altyapi ve üstyapinin yani sira temel hak ve özgürlüklerde de bu büyük dönüsümlere imza attik. Bunu hep beraber yaptik.

Eski Türkiye'nin o inkarci, dislayici, tahkir edici, nobran diline biz son verdik. Inkar politikalarini, ret politikalarini, asimilasyon politikalarini bir daha geri gelmemek üzere terk ettik. Özellikle kardesligimizi pekistirecek, dayanismamizi güçlendirecek, özgürlükleri genisletecek çok önemli reformlar gerçeklestirdik. Bu topraklar, asirlardir Kuran-i Kerim üzerine kurulu medeniyet degerlerimizi nesilden nesile aktaran ilim, irfan yuvalarina, alimlere ev sahipligi yapmaktadir."

- "Karanlik devri sona erdirmek de bize nasip oldu"

Türkiye'nin ilim irfan faaliyetlerinin önüne geçmeye çalisan gafillerin yol açtigi sikintili günler de yasadigini belirten Erdogan, "Hamdolsun bu sikintili günleri çözmek, bu karanlik devri sona erdirmek de bize nasip oldu. Tillo'nun adinin iadesi dahil attigimiz her adimda sadece sizlerin duasina nail olabilmeyi hedefledik." dedi.

Tüm bu hizmetleri, bu demokratik hamleleri vesayete, bölücü terör örgütünün destekçilerine ragmen hayata geçirdiklerini ifade eden Cumhurbaskani Erdogan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Kisa süre önce bizzat terör örgütü elebasinin çözüm süreciyle ilgili yaptigi itiraf, bu gerçegi bir kez daha göstermistir. Terör örgütünün yasadigi hezimetler arttikça kim bilir daha neler, ne itiraflar, ne kalleslikler, ne tür alçakliklar ortaya saçilacaktir. Zaman geçtikçe bölücü örgütün, ülkemiz ve bölgemizle ilgili kirli emelleri olan emperyalistlerin taseronlugunu yapan bir kiralik katil sürüsü oldugu çok daha net görülecektir. Terör sorununu ülkemizin gündeminden tamamen çikarincaya dek sinirlarimiz içinde ve disinda mücadelemizi sürdürecegiz. Bir daha bölgede yasayan kardeslerimin basina terör belasinin musallat edilmesine kesinlikle izin vermeyecegiz. Devletimizin tüm birimlerinin bu konudaki kararliligi tamdir. Bölücü terör örgütü gibi örgütün siyasi ve sivil toplum görünümlü uzantilari da eninde sonunda bir tercih yapmak zorunda kalacaktir. Ya hukuk demokrasi ve anayasa içinde kalacaklar ya da yargiya hesap vermekten kaçamayacaklardir."

- "Hakkin rizasini gözeterek halkimiz için gece gündüz çalisacaksiniz"

Cumhurbaskani Erdogan, "Türkiye'nin de bölgemizin de geleceginde teröre ve Kandil uzantili siyasete yer yoktur. Siirtli kardeslerimizin de destegiyle yaklasik 40 yildir insanimizin kanini, ülkemizin de kaynaklarini adeta bir sülük gibi emen bu beladan ebediyen kurtulacagimiza inaniyorum. Her sosyal meselede oldugu gibi milli birlik ve dirligimizin güçlendirilmesi çabalarinda da sivil toplumun yeri doldurulamaz." dedi.

Sivil toplumun ve kanaat önderlerinin sahip çikmadigi bir sorunun kalici olarak çözülmesinin mümkün olmadigini belirten Erdogan, "Devletimiz elbette büyüktür, güçlüdür ama toplumun kilcallarina kadar ulasacak olanlar sizin gibi gönüllü kuruluslarimizdir. Biz temeli atacagiz, altyapiyi kuracagiz, uygun ortami tesis edecegiz, yoldaki engelleri ortadan kaldiracagiz. Siz de önünüze açilan bu yoldan gidecek, Hakk'in rizasini gözeterek halkimiz için gece gündüz çalisacaksiniz." ifadelerini kullandi.

Istikbalin teminati olan gençlere ulasmanin, onlarin gönül dünyalarina hitap etmenin mücadelesinin birlikte verilecegini vurgulayan Erdogan, sunlari kaydetti:

"Bizim terörün vahsi dislerine kaptiracagimiz tek bir gencimiz bile yoktur. Bizim bir daha asla 'himmet, hizmet' diyerek gençleri mankurtlastiran günümüzün hashasilerine kaptiracak tek bir evladimiz yoktur. Bizim nesillerin zihnini ve gönlünü bosaltan küresel teknoloji ve medya baronlarina kaptiracak tek bir çocugumuz yoktur. Ne sebeple olursa olsun elinden tutamadigimiz her bir gencimizin vebali bizim ve sizin üzerinizedir. Imdadina kosamadiginiz her bir evladimizin sorumlulugu da bizim ve sizin üzerinizdedir. Kendi çocuklarini Paris'e, Londra'ya, Brüksel'e gönderip satafat içinde yasatirken, bu sehrin, bu ülkenin evlatlarina ölümü ve öldürmeyi reva görenlere meydani asla birakmayacagiz. Bunun için bir olacagiz, iri olacagiz, diri olacagiz, beraber olacagiz, kardes olacagiz, her zemin ve her firsatta Türkiye olacagiz. Biz saglam durursak, biz elimizden gelenin en iyisini yaparsak Allah'in izniyle kimse bizi yolumuzdan alikoyamaz. Biz çalisir, üretir, kosar ve gayret gösterirsek, Türkiye'nin büyümesine, güçlenmesine kimse mani olamaz. Ben kanaat önderlerine, hocalarima güveniyorum. Kardesligin teröre ve fitne siyasetine mutlaka galip gelecegine inaniyorum."

(Bitti)

Kaynak: AA