ABD'de Lise Saldirisi Zanlisinin Ebeveynleri Yakalandi

Taksirle adam öldürmeyle suçlanan Jennifer ve James Crumbley'nin kaçmaya çalistiklari iddia edildi.

ABD'nin Michigan eyaletinde 4 kisinin hayatini kaybettigi lisedeki silahli saldiri zanlisinin taksirle adam öldürme suçlamasi yöneltilen ebeveynlerinin kaçmaya çalistiktan sonra polis tarafindan yakalandiklari bildirildi.

15 yasindaki ogullari Ethan Crumbley’nin okudugu lisede silahli saldiri düzenleyerek 4 kisiyi öldürmesinin ardindan Oakland Bölge Savciligi tarafindan 4 kez taksirle adam öldürme suçlamasi yöneltilen Jennifer ve James Crumbley, beklendigi gibi dün polise teslim olmayinca arama baslatildigi açiklandi.

Çiftin kaçmadan önce banka hesaplarindan 4 bin dolar çektikleri kaydedildi.

Gece boyunca süren arama çalismalari sonucunda çiftin bugün erken saatlerde bir ticari binada saklanirken yakalanarak hakim karsisina çikarildigi vurgulandi.

Mahkemede haklarindaki suçlamalari kabul etmeyen Jennifer ve James Crumbley’nin kisi basina 500 bin dolar kefalet belirlenerek tutuklandiklari duyuruldu.

Detroit sehrinin yaklasik 50 kilometre kuzeyindeki Oxford Lisesi'nde 30 Kasim'da ögle saatlerinde yari otomatik silahla yapilan saldirida 4 kisi hayatini kaybetmis, 7 kisi yaralanmisti.

Crumbley'nin 4 birinci derece cinayet ile ölüme neden olan terörizm suçlamalarindan yetiskin olarak yargilanacagi duyurulmustu.

Savcilik, suç aletinin babasi tarafindan saldirganin yaninda satin alindigini, annesinin bir sosyal medya gönderisinde silahtan "ogullarinin Noel hediyesi" olarak söz ettigini ve silahin kilit altinda tutulmadigini iddia ederek, anne ve babanin taksirle adam öldürmeden yargilanacagini açiklamisti.

Kaynak: AA