Yilbasi Gecesi Görevi Basindaki Kamu Çalisanlarina Vali'den Ziyaret

KOCAELI – Yilbasi gecesi görevi basinda olan saglik, itfaiye ve polis ekiplerini ziyaret eden Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Asla günlük tartismalara takilmayin kendinizi gelistirin 2022 hiç süphesiz 2021’den daha güçlü olacak” dedi.

Yilbasi Gecesi Görevi Basindaki Kamu Çalisanlarina Vali'den Ziyaret
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yilbasina görevi basinda giren kurumlari ve polis denetim noktalarini ziyaret etti. Vali Yavuz, ekiplerin gerçeklestirdiklerin denetimleri ve çalismalari yerinde inceleyerek görevlilerin yeni yilini tebrik etti. Ziyaretlerde devletin aldigi tedbirler neticesinde salginlarda azalma oldugunu belirten Yavuz, can kayiplarinin azaldigini aktardi.

“Vatandasimiz hiçbir zaman yalniz birakilmamistir”

Devletin aldigi tedbirler dogrultusunda bu yil salginlarda azalma oldugunu dile getiren Vali Seddar Yavuz, “Degerli arkadaslarim Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü alt yapisi ve fedakar saglik çalisanlari ile Cumhurbaskanimiz Recep Tayip Erdogan liderliginde hükümetimizin almis oldugu etkin kararlarla dünya da salgin ile mücadelede örnek bir program ortaya koymustur. Bu sayede can kayiplari son derece az olmustur. Özellikle pandemi dolayisiyla etkilenen sektörler desteklenmis ve vatandasimiz hiçbir zaman yalniz birakilmamistir. Diger taraftan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin basta Libya, Mavi Vatan Akdeniz, Suriye ve kardesimiz Azerbaycan’da ki Karabag bölgesinin isgalden kurtulmasi vesilesiyle ülkemizin hak çikar ve menfaatlerinin bulundugu her cografyada güçlü bir sekilde bulunmus ve biraz önce ifade ettigim gibi dostlarina güven, düsmanlarina ise korku salmistir” dedi.



“2022, 2021’den daha güçlü olacak”

2022’nin 2021’den daha güçlü olacagini söyleyen Yavuz, “Aziz milletimiz her bir ferdi Türkiye Cumhuriyeti Devletine güvensin. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti günü aziz milletimizden aliyor. Biz tarih sahnesine dün çikmis bir millet degiliz 2 bin 200 yillik deneyimi olan imparatorluklar kurmus ve yönetmis Dünyada ki son evrensel ve emperyal imparatorlugunda sahibiyiz dolayisiyla gençlerimize buradan sesleniyoruz, ülkenize güvenin milletinize güvenin çok çalisin bu asir bizim asrimizdir asla günlük tartismalara takilmayin kendinizi gelistirin 2022 hiç süphesiz 2021’den daha güçlü olacak” diye konustu.



“Kocaeli ilinde issizlik yok diyebilecek seviyedeyiz”

2022’de daha yüksek performansla hizmetlerde bulunacaklarini vurgulayan Vali Yavuz, “Hepinizin bildigi gibi bu sehir bilim, sanayi ve teknoloji sehridir buna yakisir bir performans göstermis issizlik rakamlari çok düsmüs hatta sanayide bizden 55 bin beden isçisi talep edilmesine ragmen ancak 35 binini karsilayabilmis durumdayiz dolayisiyla neredeyse Kocaeli ilinde issizlik yok diyebilecek seviyedeyiz. Diger taraftan ihracat rakamlarimiz inanilmaz bir sekilde artiyor ve sanayicimiz yeni yatirim talepleri içinde bizden arsa talebinde bulunmaya devam ediyor. Ümitsiz olmamiz için hiçbir sebep yok. 2022’yi bu duygularla karsiliyoruz ve 2022 yilinda daha yüksek bir performansla milletimize hizmet etmeye devam edecegiz” seklinde konustu.



“Herkesin özgürce istedigi bir dünyaya uyanmasini diliyorum”

Vali Seddar Yavuz, herkesin yeni yilinin iyi geçmesini temenni ederek, “Bu aksamdan itibaren yaklasik 1 buçuk yilimizi Kocaeli’de tamamlamis bulunuyoruz bilmedigimiz ve girmedigimiz sokak artik yok. Herkesi taniyoruz bu sehri biliyoruz ve Kocaelilere güveniyoruz. Bir ve beraber olacagiz çok çalisacagiz ve ülkemize daha zengin hale getirecegiz. Bu vesile ile bir kez daha Kocaelili kardeslerimin, aziz Türk milletinin gönül cografyamizin ve tüm dünyanin yeni yilini kutluyorum. Özelikle de umutlarimizi canli tuttugumuz pandemi neticesinde hayatlarini kaybeden ve hasta olanlarin daha az olacagi güçlü bir Türkiye’ye uyanacagiz. Hep beraber ilerleyecegiz. Herkesin yeni yilini kutluyorum saglik basari ve huzur diliyorum. Son olarak da Islam Dünyasinda akan kanin ve gözyasinin son buldugu bir dünya diliyorum. Batinin çifte standardindan kurtulup insan haklarinin tüm dünyada yasayan insanlar için istendigi bir dünyaya hep beraber uyaniriz diye de ümit ediyorum. Eger biz uyanip biz çalisirsak bilin ki dünyada ki kanin ve gözyasini durdurabilecek tek millet biziz. Yeni yiliniz kutlu olsun” ifadelerini kullandi.

“Kocaeli itfaiyesi gurur duydugumuz teskilat”

Yahyakaptan Büyüksehir Belediyesi itfaiyesinde yaptigi ziyarette de açiklamalarda bulunan Vali Yavuz, “Kocaeli Itfaiyesi gurur duydugumuz teskilat. Kocaeli’de ve çevre illerde meydana gelen olaylara müdahale edebilecek, kurumsal kapasitesi çok yüksek, çok iyi yetismis. Inanilmaz bir performans gösteriyor. Özel günlerde gelip bu kardeslerimizle bir arada olmak ayni havayi teneffüs etmek mutluluk kaynagi. Kahraman evlatlar canlarini tehlikeye atarak insanlarin sikintisini çözmeye çalisiyor. Kocaeli Türkiye’de parmakla gösterilecek bir sehir. Ben sansliyim Kocaeli’de çalismaktan dolayi. Bütün itfaiyeci kardeslerimizin yeni yilini kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA