Ordu Valisi Sonel, Kadin Girisimcilerin Üretimlerini Yerinde Inceledi

Ordu Valisi Tuncay Sonel, kadinlar tarafindan isletilen meyve, sebze isleme ve kurutma tesisini ziyaret etti.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, kadinlarin yaptigi el emegi ve yöresel ürünlerin degerlendirilmesi, ekonomiye kazandirilmasi, ekonomiye katkida bulunmalarini saglamak amaciyla Vali Tuncay Sonel'in girisimleriyle baslatilan kooperatiflesme çalismalari meyvelerini vermeye basladi.

Vali Sonel, il genelinde son 1,5 yilda kurulan 14 kadin girisimi, üretim ve isletme kooperatifinden biri olan Persembe Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi tarafindan isletilen meyve, sebze isleme ve kurutma tesisine ziyarette bulundu.

Tarim ve Orman Bakanligi ile ABC Deterjan Ticaret AS isbirligiyle uygulanan Yerli Yerinde Taflan Projesi kapsaminda Persembe ilçesi Babali Mahallesi'nde kurulan tesisteki üretim hakkinda kooperatifin baskan yardimcisi Esin Bas ve yönetim kurulu üyesi Gönül Akbas'tan bilgi alan Sonel, Ordu'nun dogal ortaminda yetisen elma, armut, hurma, kivi gibi meyvelerin tesiste kurutularak, satisa sunulmasindan mutlu oldugunu belirtti.

Ilgili kurumlarin da destegiyle üreten kadinlarin emeklerini degerlendirmek için kooperatiflesme çalismalarina agirlik verdiklerini anlatan Sonel, söyle devam etti:

"Bugün bu tesisimizde gördük ki çok dogru bir is yapmisiz. Bu tesiste Karadeniz'in çaliskan ve üretken kadinlarinin azmini ve inancini gördük. Bahçelerimizde yetisen ve tüketilmedigi için çogu kez çürümeye terk edilen elma, armut, hurma, kivi gibi meyveleri bu tesiste kurutmak veya pekmez, marmelat, reçel yapilmak suretiyle degerlendirildigini görmekten dolayi çok mutlu oldum. Kendilerine her türlü destegi verdik, vermeye de devam edecegiz. Onlar yeter ki üretsinler."

Sonel, gelismenin, kalkinmanin ancak üretmekle olacagina isaret ederek, "Hep birlikte üretecegiz. Ürettiklerimizi satacagiz. Böylece hem kendi ekonomimize hem sehrin ekonomisine hem de ülkemizin ekonomisine deger katacagiz, katkida bulunacagiz." ifadesini kullandi.

Vali Sonel, gayretlerinden dolayi kooperatifin ortaklarini ve üyelerini kutlayarak, onlara destek olan tüm ilgililere de tesekkür etti.

Ziyarette, Persembe Kaymakami Levent Yetgin, Stajyer Kaymakam Sule Demirtas, Persembe Belediye Baskani Mustafa Sayim Tandogan, Il Tarim ve Orman Müdürü Kemal Yilmaz ve Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Engin Derebasi da yer aldi.

Kaynak: AA