Lapseki'de Kur'an-I Kerim'i Güzel Okuma Yarismasi Düzenlendi

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, "Genç Seda Kur'an-i Kerim'i Güzel Okuma Yarismasi" yapildi.



Ilçe Milli Egitim Müdür Yardimcisi Murat Büyük, gazetecilere yaptigi açiklamada, yarismada dereceye giren ögrencilerin bölge yarislarinda Çanakkale'yi temsil etme hakki kazanacagini bildirdi.

Büyük, "Bu sekilde Türkiye finaline kadar devam ediyor. Maksat burada ögrencilerimiz arasinda bu isi çok iyi yapanlar var, onlari tesvik etmek ve onlari motivasyon etmek için yapilan yarisma bunlar tüm ögrencilerimizi kutluyorum yarismaya katilimlarindan dolayi." dedi.

Lapseki Imam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen yarismada, Biga Imam Hatip Ortaokulu birinci, Çanakkale Sehit Ömer Halisdemir Imam Hatip Ortaokulu ikinci, Biga Anadolu Imam Hatip Lisesi üçüncü oldu.

Genç Muhafizlar Hafizlik Yarismasina ise birinciligi Biga Imam Hatip Ortaokulu, ikinciligi Lapseki Sehit Hüseyin Çetin Imam Hatip Ortaokulu, üçüncülügü Ayvacik Anadolu Imam Hatip Lisesi elde etti.

Genç Bilaller Ezan Okuma kategorisinde de Biga Anadolu Imam Hatip Lisesi birinciligi, Ayvacik Anadolu Imam Hatip Lisesi ikinciligi, Çanakkale Sehit Ömer Halisdemir Imam Hatip Ortaokulu ise üçüncülügü kazandi.

Kaynak: AA