Israil Askerlerinin Bati Seria'da Düzenledigi Baskinda 3 Filistinli Yaralandi

Israil askerlerinin, isgal altindaki Bati Seria’nin Ramallah kentinde düzenledigi baskinda 2 Filistinliyi gözaltina aldigi, 3 Filistinliyi gerçek mermiyle yaraladigi bildirildi.

Görgü taniklarindan alinan bilgiye göre, Israil askerleri, Ramallah kenti yakinlarindaki Kefr Akab beldesinde düzenledigi baskinda Filistinli 2 genci gözaltina aldi.

Isa Saravi ve Muhammed Ratib Saravi isimli gençlerin gözaltina alindigi baskina tepki gösteren bölge halki ile Israil askerleri arasinda olaylar çikti.

Bu arada Filistin Saglik Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, Kefr Akab beldesi ve bitisigindeki Kalandiya mülteci kampi sakinleri ile Israil askerleri arasinda çikan olaylarda 3 Filistinlinin gerçek mermiyle yaralandigi belirtildi.

Yaralilarin Ramallah kentindeki Saglik Bakanligina ait bir merkezde tedavi altina alindigi ifade edilen açiklamada, yaralilardan birinin durumunun agir oldugu aktarildi.

Isgal altindaki Bati Seria ve Dogu Kudüs'te sik sik evlere baskin düzenleyen Israil güçleri, çesitli iddialarla Filistinlileri gözaltina aliyor.

Kaynak: AA