Brezilya'da Iki Yolcu Gemisinde Toplam 146 Covid-19 Vakasi Tespit Edildi

Brezilya’da limanlara ulasan iki farkli yolcu gemisinde toplam 146 Covid-19 vakasi tespit edildigi açiklandi.

Brezilya'da Iki Yolcu Gemisinde Toplam 146 Covid-19 Vakasi Tespit Edildi


Brezilya’nin Sao Paulo eyaletindeki Santos sehri ve Bahia eyaletindeki Salvador limanlarina ulasan iki yolcu gemisinde, yolcular ve mürettebat arasinda toplam 146 kiside Covid-19 vakasi tespit edildi. Brezilya Ulusal Saglik Gözetim Ajansi (Anvisa), Santos limanina demirleyen Costa Diadema yolcu gemisinde 56 mürettebat ve 12 yolcu olmak üzere toplam 68 pozitif Covid-19 vakasina rastlandigini duyurdu. Yerel saglik yetkilileri gemide devam eden çalismalar sona erene kadar yolcularin inmesinin engellendigini aktardi. Santos limanina demirleyen MSC Splendida gemisinde ise 51 mürettebat ve 27 yolcu olmak üzere toplam 78 kiside Covid-19 vakasi tespit edilirken, 54 kisinin de pozitif vakalar ile temasli oldugu bildirildi.

Gemide Covid-19 testi pozitif çikan ve vakalarla temasli olan toplam 132 kisi, saglik kuruluslarina sevk edilmek üzere gerekli önlemler alinarak gemiden indirildi.

Brezilya Ulusal Saglik Gözetim Ajansi, 4 bin yolcu kapasiteli MSC Splendida gemisinin, saglik yetkilileri tarafindan yapilan analizler sonuçlanana kadar Santos limaninda kalmasi gerektigine karar verirken, her iki gemide bulunan yolcu ve mürettebat için herhangi bir karantina zorunlulugu açiklanmadi.
Kaynak: İHA