ABD CDC Açiklamasi Omicron Varyantinda Ölüm Riski Delta'ya Göre Nispeten Düsük

ABD Hastalik Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), Kovid-19'un Omicron varyantinda ölüm riskinin ve hastaneye yatislarin Delta'ya göre "nispeten düsük" seyrettigini açikladi.

CDC Direktörü Rochelle Walensky, Beyaz Saray'da yaptigi basin açiklamasinda, Kovid-19'un Omicron varyantinin son haftalarda hizla yayilmasina ragmen, hastaneye yatis ve ölüm oranlarinin Delta varyantiyla karsilastirildiginda "nispeten düsük" kaldigini belirtti.

Son 7 günlük vaka ortalamasini paylasan Walensky, pozitif vaka sayisinin geçen haftaya göre yüzde 60 artarak günlük yaklasik 240 bine, hastaneye yatislarin yüzde 14 artarak 9 bine yükseldigini söyledi.

CDC Direktörü, bununla birlikte ölüm oranlarinin ise yüzde 7 düsüsle günlük ortalama 1100 civarinda seyrettigine dikkat çekti.

ABD Alerji ve Bulasici Hastaliklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci de, Omicron'un Delta varyantina göre pozitif vaka ve hastaneye yatislarda daha düsük bir grafik takip edecegini belirterek, Kovid-19 asilarinin mücadele için kritik öneme sahip olacagina vurgu yapti.

Omicron'a karsi ikinci bir takviye asiya gerek duyulabilecegine deginen Fauci, mevcut güçlendirici asilarin ne kadar koruma sagladigiyla ilgili yeterli verinin bulunmadigini da sözlerine ekledi.

Walensky ve Fauci, ölümler ve hastaneye yatislarla ilgili gerçek verilerin iki hafta gecikmeli anlasilabilecegi konusunda da uyarida bulundu.

Kaynak: AA