Otlukbeli Canli Hayvan Pazarina Fizibilite Destegi

2021 Yili Fizibilite Destegi Programi kapsaminda onaylanan ve Otlukbeli Belediyesi tarafindan uygulanacak olan “Otlukbeli Canli Hayvan Pazari” projesinin destek sözlesmesi imzalandi.

Otlukbeli Canli Hayvan Pazarina Fizibilite Destegi
Kuzeydogu Anadolu Kalkinma Ajansi hizmet binasinda gerçeklesen imza törenine; KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Otlukbeli Belediye Baskani Yusuf Tektas ve projeden sorumlu Ajans uzmanlari katildi.

KUDAKA tarafindan saglanan destekle Otlukbeli ilçesi ve çevresinde et, süt ve aricilik sektörü ürünlerinin katma degerinin artirilmasi ve bu sektörlere yönelik yeni yatirimlarin yapilmasini saglayacak fizibilitelerin hazirlanmasi ve tamamlanmasi öngörülmekte.

Erzincan ekonomisinin lokomotif sektörlerini tarim-hayvancilik ve buna bagli et, süt ve tarimsal ürünler ile gida sanayi olusturmaktadir. Fizibilite çalismasinin tamamlanmasi sonrasinda planlanan yatirimlarin hayata geçirilmesi ile bölgedeki hayvanciliga bagli üretimin hem hacminin hem de kalitesinin artmasi, bölgenin gelismislik endeksinde yükselmesi, sektöre yapilacak teknolojik yatirimlara bagli olarak üretim ve dagitim kanallarinin güçlenmesi beklenmekte.

Projenin ana amaci olan Otlukbeli canli hayvan pazarinin kurulmasi sonrasinda bölgede hayvansal ürün numunelerindeki çesit ve kalite özelliklerine göre sekillenen bir piyasa olusturulmasi, Otlukbeli ve çevre ilçelerde hayvansal ürünlerin rekabetine dayali serbest piyasa ekonomisinin gelismesine olanak saglanmasi, kirsal ekonominin gelisimi ile dengeli büyüme politikalarina destek olunmasi ve hayvanciligin ve hayvanciliga dayali sanayinin gelismesine firsat sunarak bölgenin sosyoekonomik gelisimine ivme kazandirilmasi planlanmakta.
Kaynak: İHA