Kastamonu'da Görme Ve Yürüme Engelli Ögrenciden Tekerlekli Sandalyede Salsa

Kastamonu'da 3 Aralik Dünya Engelliler Günü kapsaminda düzenlenen programda 11 yasindaki görme ve yürüme engelli ögrenci tekerlekli sandalyede salsa yapti.

Atatürk Spor Salonu'nda Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Fatma Aliye Hanim Yurt Müdürlügü ile Kastamonu Dal Cimnastik tarafindan düzenlenen program, isaret diliyle Istiklal Marsi'nin okunmasiyla basladi.

Down sendromlu bir ögrencinin zeybek oynamasiyla devam eden programda, 11 yasindaki görme ve bedensel engelli Nur Deniz Aygün tekerlekli sandalyede dans egitmeniyle birlikte salsa yapti. Ögrencilerin dansi izleyenlerden alkis aldi.

Kastamonu Valisi Avni Çakir, yaptigi konusmada, etkinligi begenerek izledigini söyledi.

Etkinligin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür eden Çakir, "Gün boyunca engelli ailelerimizle ögrencilerimizle degisik etkinliklerde bir ara geldik. Hepsine müthis bir saygi, müthis bir hürmet diliyorum. Onlarin iradelerine, sevinçlerine büyük bir saygi duydum. Kastamonu Valiligi olarak, Kastamonulular olarak, ben ve ailemde her zaman yanlarindayiz. Her zaman basimizin taçlari." dedi.

Kastamonu Dal Cimnastik antrenörü Fatma Dal ise farkindalik yaratmak için etkinligi düzenlediklerini belirtti.

Etkinlik için Karabük'ten de 30 kisilik bir ekibin de geldigini kaydeden Dal, "Her etkinlikle farkli bir mesaj vermek istiyoruz. Amacimiz çocuklari topluma kazandirmak her alanda ne yapabileceklerini göstermek." dedi.

Bir diger etkinlikte ise Görme Engelliler Dernegi, kentteki bir otelin destegi ile eglence programi düzenledi.

Dernek Baskani Cahit Kusoglu ve baskan yardimcisi Ahmet Kökmen'in söyledigi türküler, programa katilanlar tarafindan begeni ile dinlendi.

Görme engelli Asil Kökmen saz çalip türküler söyledi. Engelliler program boyunca doyasiya eglendi.

Kaynak: AA