Fedakar Anne Engelli Kizinin Meslek Sahibi Olmasi Için Çaba Harciyor

Tokat Zübeyde Hanim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Güzellik ve Saç Bakim Hizmetleri Alani 11. sinif ögrencisi, dogustan engelli Seydanur Dileç, okuluna her gün annesi tarafindan götürülüp getiriliyor Anne Aysegül Dileç: 'Okulda sabahtan aksama kadar bekliyorum. Çocugumu yalniz birakip kimseye emanet edemiyorum' Seydanur Dileç: 'Annemin hakkini hiçbir zaman ödeyemem. Benim için emek veriyor'

EKBER TÜRKOGLU - Tokat'ta oturan 39 yasindaki Aysegül Dileç, dogustan bedensel engelli 16 yasindaki kizi Seydanur'u anaokulundan bu yana her gün okula götürüp derslerinin bitmesini bekliyor.

Aysegül Dileç, 3 çocugundan en küçügü olan Seydanur'u, egitiminden mahrum kalmamasi için anaokulundan itibaren tekerlekli sandalyeyle her gün okula götürüp getirmeye basladi.

Ailenin ulasim sorununu ögrenen Vali Ozan Balci ile Il Milli Egitim Müdürü Murat Küçükali, Seydanur Dileç'in engelli araciyla evinden alinarak okula getirilmesini sagladi.

Anne Dileç, Zübeyde Hanim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Güzellik ve Saç Bakim Hizmetleri Alani 11. sinif ögrencisi kiziyla her gün araçla okula gidiyor, ardindan kantinde derslerinin bitmesini bekliyor.

Okulda el isi yaparak zamanini degerlendiren Dileç, bunlari satarak aile ekonomisine de katki sagliyor.

Aysegül Dileç, AA muhabirine, anaokulundan bu yana çocuguyla yasam mücadelesi verdiklerini söyledi.

Kizinin iyi bir meslek sahibi olmasini istedigini belirten Dileç, "Okullari büyüdükçe durumun müsait olmadigi için gücüm yetmiyor maddi manevi. Engelli annesi olmak çok güç. Valimiz ve Milli Egitim Müdürümüz servis için, araç için bize yardimci oldu. Allah razi olsun." ifadelerini kullandi.

Her gün kizi Seydanur ile okula gidip geldigini vurgulayan Dileç, "Bu, Cenabiallah'in bir imtihani diyorum. Okulda sabahtan aksama kadar gelip bekliyorum. Çocugumu yalniz birakip kimseye emanet edemiyorum. Okulda herkes bana yardimci oluyor. Bir sey lazim oldu mu geri çevirmeden desteklerini esirgemiyorlar. Seydanur'un okudugu okullarda hiç sorun yasatmadan yardimci oldular." dedi.

Seydanur Dileç de kuaförlük egitimi aldigini anlatarak, "Annemin hakkini hiçbir zaman ödeyemem. Benim için emek veriyor. Buralara kadar getiriyor. Anneme çok çok tesekkür ederim. Okulda da bana yardimci oluyorlar. Herkese sonsuz tesekkür ediyorum." diye konustu.

Il Milli Egitim Müdürü Küçükali ise Milli Egitim Bakani Mahmut Özer ile Vali Balci'nin özel egitim gören çocuklara hassasiyetleri bulunduguna isaret ederek, sunlari kaydetti:

"Talimatlari, bu çocuklarimizin ve ailelerinin hayatlarindan engelleri engel olmaktan kaldiralim. Biz de bu talimat dogrultusunda tüm özel egitime ihtiyaç duyan çocuklarimizin, neye ihtiyaçlari oldugunu tespit ettik. Ihtiyaçlarini gidermenin çarelerini aradik. Bu ögrencimiz de ulasim sorunu yasiyordu. Ailesi, özellikle annesi büyük fedakarlik gösteriyor. Sayin Valimizin talimatiyla bu ögrencimize araç tahsis ettik. Her gün evden okula, tekrar eve birakiyor. Annesi de gelip çocukla birebir ilgileniyor. Gün boyu okulda bekliyor. Hassasiyetinden dolayi anneye tesekkür ediyorum."

Kaynak: AA