CHP'li Vursavus'tan 'Kule Paratoner' Uyarisi

Seyhan Belediye Meclisinin Aralik ayi toplantisinin ikinci oturumunda konusan CHP’li meclis üyesi Mustafa Fidan Vursavus, binalarin üzerindeki paratoner kulelerin 5 veya 6 siddetinde depremde yikilmayacagini ancak bir firtinada yikilip can ve mal kaybina sebep olabilecegini söyledi.

CHP'li Vursavus'tan 'Kule Paratoner' Uyarisi
Seyhan Belediye Meclisinde gündem disi söz alan CHP’li Mustafa Fidan Vursavus, Türkiye’nin çesitli yerlerinde meydana gelen firtinalarda çati uçmalarindan dolayi 8 vatandasin hayatini kaybettigini hatirlatarak, “Adana Yapi Müteahhitleri Dernegi Baskanligi yaptigim dönemde insaatlarin üzerine paratoner olarak yaptigimiz kuleler yanlis imal edildigini söylemistim. Çünkü bunlar statik olarak binaya bagli degiller. Peki ne yapmaliyiz? Belediyeci olduk, simdi buradan bunlari gündeme getirmek nasip oldu" dedi.

"Allah’tan Adana’da basimiza böyle bir felaket gelmedi ama gelmeyecegi anlamina da gelmez" diyen Vursavus, sunlari kaydetti:

"Onun için bizlerin teknik anlamda dikkat etmemiz gereken konular. Kule imalatlari apartmanlar üzerinde sik duruyor, müteahhit arkadaslarin bunlari bir güç gösterisi veya güzellik veya reklam olarak görmeleri güzel bir sey. Ancak içini doldurmalari gerekiyor? Nasil dolduracaklar? Bunlari statik projelerine isleyecekler. 5 veya 6 siddetinde depremde yikilmazlar ama bir firtina da yikilir. Ve Allah muhafaza altinda can ve mal kaybina sebep verebiliriz. Bize düsen görev ne diye bakacak olursak bunlarla ilgili yapilmis olan imalatlar dahil tespit etmeleri sik olur. Demir veya çeliklerden yapilan bu kulelerin 5-10 sene sonra ne olacagina dair bir öngörü içerisinde olmamiz gerekir. Arkadaslarimiz bunlarin tespitini yapip güçlendirme yaptirmalarini ve vatandasin can ve mal kaybi açisindan engellemek açisindan önemli olacaktir.”
Kaynak: İHA