AK Parti Genel Baskanvekili Yildirim Balikesir'de Açilis Törenine Katildi Açiklamasi

'20 yildir biz, dogu ile bati arasindaki hizmet açigini kapatmak için çalistik. Suan ülkenin her kösesi, dogusu, batisi, güneyi, kuzeyi ayni imkanlara sahip'

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, "20 yildir biz, dogu ile bati arasindaki hizmet açigini kapatmak için çalistik. Suan ülkenin her kösesi, dogusu, batisi, güneyi, kuzeyi ayni imkanlara sahip." dedi.

Yildirim, Balikesir'in Sindirgi ilçesinde 18 derslikli Cumhuriyet Ortaokulu, 2. Bölge Jeotermal Isi Merkezi, Atatürk Stadyumu'nun açilis törenine katildi.

Yildirim, Akpinar Yasam Merkezi'nde düzenlenen programda yaptigi konusmada, kentte bulunmaktan dolayi mutluluk duydugunu belirtti.

Durmadan çalismaya devam edeceklerini ifade eden Yildirim, "Milletimizin duasi ve destegi yanimizda oldugu müddetçe çalisacagiz. Milletimiz için hizmet üretmeye, proje yapmaya devam edecegiz. O kadar çok is yapiyoruz ki bunlarin yüzde 10, 15'ini ancak açabiliyoruz." dedi.

Yildirim, 20 yilda Türkiye'nin her bölgesine ciddi yatirimlar yapildigini aktararak konusmasini söyle sürdürdü:

"20 yildir biz, dogu ile bati arasindaki hizmet açigini kapatmak için çalistik. Suan ülkenin her kösesi, dogusu, batisi, güneyi, kuzeyi ayni imkanlara sahip. Gidemedigimiz, seyahat edemedigimiz yollar vardi bu ülkede. Terör belasindan bayragimizin dalgalanmadigi yerler vardi. Bunlarin hepsi geride kaldi. Cudi, Süphan, Gabar, Bestler-Dereler daglari, her yere gidiyoruz. Her yerde bayragimiz dalgalaniyor. Bu önemli bir sey. Bu kararlilikla oldu. Liderimizin kararliligi ve hükümetlerimizin, ülkemizin toprak bütünlügüyle oldu. Birligimiz, beraberligimiz, kardesligimiz bu sonucu elde etmemize sebep oldu. Inanirsaniz basarirsiniz. Inandik, mücadele ettik.

Içeride disari da ülkemiz, milletimiz için planlar yapan bütün ser odaklarina karsi topyekun mücadele verdik. Güçlü olmak için birlik ve beraberliginizi muhafaza edeceksiniz. Baska çaresi yok. Bu topraklar, bu bölge zor bir bölge. Bu cografya bizim kaderimiz. Bu kaderin sonucu da bu topraklarda dik olmak, ayakta olmanin bir bedeli var, onu da ödedik. Her türlü kalkismaya karsi bir olduk, diri olduk beraber olduk, kardes olduk, beraber Türkiye olduk."

Son yillarda yollarda ciddi yatirimlar yapildigini aktaran Yildirim, "Bölünmüs yollar can kurtariyor. Bölünmüs yollar yapildiktan sonra Türkiye'de 12 bin 500 vatandasimizin hayatini kurtardik. Eger bu yollar olmasaydi trafikte bu kadar insanimizi kaybederdik. Bir kisinin bile yasamini kurtarmak dünyayi kurtarmak anlamina geliyor. Bu yollar çevreye 4 milyon ton daha az egzoz gazi karbonmonoksit verdik ve ozon tabakasinin delinmesini geciktirdik. Bu yollar sayesinde milyonlarca lira tasarruf sagladik." diye konustu.

Yildirim, Sehir Hastanelerinin yapimini elestirenlerin salgin döneminde seslerinin çikmadigini belirterek, hastanelerin hayat kurtardigini da sözlerine ekledi.

Konusmalarin ardindan dua edildi ve kurdelenin kesilmesiyle açilis gerçeklestirildi.

Programa AK Parti Balikesir Milletvekilleri Belgin Uygur, Yavuz Subasi, Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir, Balikesir Valisi Hasan Sildak, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz ile Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas da katildi.

Kaynak: AA