Afyonkarahisar'da 'Geç Kalmayin Güç Olmasin Projesi'

Afyonkarahisar Özel Egitim Anaokulu’nda 3 Aralik Dünya Engelliler gününe özel olarak hazirlanan "Geç Kalma Güç Olmasin" projesi ile engelli ögrencilerin egitimine erken baslanilmasinin faydalarina dikkat çekildi.

Afyonkarahisar'da 'Geç Kalmayin Güç Olmasin Projesi'
Bu yil çalismalarini 0-36 aylik erken çocukluk egitimi üzerine yapan Afyonkarahisar Özel Egitim Anaokulu, "Geç Kalma Güç Olmasin" slogani ile engelli çocuklarin okulda egitim almalarina imkan sagliyorlar. Engelli çocuklarin kisisel gelisimlerine haftada 4 saat üzerinden özel egitim ögretmenleri ile evlerinde egitim veriliyor. Egitimler sonrasinda velilerin olumlu dönüsler yaptigina dikkat çeken Afyonkarahisar Özel Egitim Anaokulu Müdürü Yasin Sert söyle konustu:

"Geç kalma güç olmasin slogani ile okulumuzda 0-36 aylik çocuklarimiza verdigimiz egitim kapsaminda bir farkindalik çalismasi yürütmeye çalistik. 2021 Eylül ayindan itibaren okulumuzda 0 aydan itibaren rehberlik arastirma merkezlerinin tanilama yaptigi çocuklara haftada 4 saat olmak üzere özel egitim ögretmenlerince evlerinde egitim verilmektedir. Özellikle velilerimizden aldigimiz dönüsler sayesinde bir kisiyle baslayan bu sayi 6’ya bugün itibariyle çikmistir. Bu kapsamda ’Geç Kalma Güç Olmasin’ afislerimizi Devlet Su Isleri, Meteoroloji Genel Müdürlügü, özel bir AVM ve Afyonkarahisar Belediyemizin elektronik bilbordlarinda yayinladik ve oldukça ilgi gördü. Bu egitim kapsaminda bir çok velimizden telefon almaya basladik. Buradan 0-36 ay özel çocuklari olan ebeveynlerimize sesleniyoruz, sizlere en yakin rehberlik arastirma merkezlerinden konu ile ilgili bilgi alarak erkenden egitime baslamaniz çocuklarimizin gelecek hayatlari açisindan çok önemli olacaktir. Geç kalmayin güç olmasin."

Egitim alan ve evlerinde çocuklarina çalismalar yapan velilerin çektikleri videolar da projede yer aldi. Videolarda veliler tarafindan engelli bebeklere yapilan çalismalar bulunuyor. Çalismalar sonrasinda çocuklarda gelisimlerin arttigini ifade eden velilerde projeye destek oldu.
Kaynak: İHA