Diyanet Tv'den Mehmet Akif Ersoy Belgeseli

Diyanet Televizyonu tarafindan hazirlanan Mehmet Akif Ersoy’un hayatinin anlatildigi "Demir Hafiz" belgeselinin tanitim gecesi Ankara’da gerçeklesti.

Diyanet Tv'den Mehmet Akif Ersoy Belgeseli
Diyanet Televizyonu tarafindan hazirlanan Mehmet Akif Ersoy’un hayatinin anlatildigi "Demir Hafiz" belgeselinin tanitim gecesi Ankara’da, Türkiye Diyanet Vakfi Konferans Salonu’nda gerçeklesti. Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas tanitim gecesine katildi.

Gerçek bir müminin asaletini, cesaretini ve azmini Ersoy’da görmenin mümkün oldugunu ifade eden Erbas, “Mehmet Akif Ersoy merhumun ölüm yildönümü olan bugün 27 Aralik gecesi onun adina yapmis oldugumuz derin hafiz belgeselinin tanitim programina hepiniz hos geldiniz. Mehmet Akif Ersoy’un kalemiyle Istiklal Marsi’na ruh veren bir sair olmanin yaninda Türk milleti için din, iman, vatan, bayrak, hürriyet gibi asil kavramlarla sembollesen unutulmaz bir degerdir. Gerçek bir müminin asaletini, cesaretini ve azmini Ersoy’da görmek mümkündür. Onun haksizlik ve zulüm karsisindaki dirayetli durusu vatanina, milletine, inancina, bayragina ve tüm degerlerine sadakatinin bir tezahürüdür. Onun sahsi manevisi, aziz milletimizin gelecegini insa etme sorumlulugunu deruhte edecek bir nesil mefkuresi olan Asim’in Nesli’nde ete kemige bürünmüstür. Her ne kadar sairlik yönüyle ön plana çikmis olsa da esasen Mehmet Akif Ersoy merhum, çok yönlü bir ilim, fikir, aksiyon ve dava insanidir” dedi.

Kaynak: İHA