Brezilya'da Valizlerde Uyusturucu Yakalanan Özel Jeti Isleten Firmanin Istanbul'daki Merkezine Operasyon

Brezilya’da geçtigimiz agustos ayinda Türkiye merkezli bir firmaya ait özel jette ele geçirilen 1 ton 300 kilogram uyusturucuyla ilgili yürütülen sorusturma kapsaminda firmanin Istanbul’daki merkezine operasyon düzenlendi.

Agustos ayinin ilk haftasinda Brezilya’da özel bir jette ele geçirilen 1 ton 300 kilogram uyusturucuyla ilgili Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginin da sorusturma baslattigi ögrenildi. Savcilikça yürütülen sorusturma kapsaminda harekete geçen Istanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Subesi ekiplerinin jetin kiralandigi firmanin Istanbul’daki merkezine aksam saatlerinde operasyon düzenledigi ögrenildi. Söz konusu firmanin Istanbul’daki merkezinde arama yapildigi ve bazi kisilerin “süpheli“ sifatiyla gözaltina alindigi iddia edildi.

Türkiye merkezli bir holdingin bünyesinde faaliyet gösteren özel havayolu sirketine ait jet, bu yilin ortalarinda Ispanyol uyruklu kisilere kiraya verilmisti. Söz konusu jette Brezilya polisi tarafindan agustos ayi basinda yapilan aramada onlarca bavul içerisinde yaklasik 1,3 ton kokain ele geçirildigi duyurulmustu. O tarihte yapilan baskinda uçaktaki bir Ispanyol yolcu ve mürettebat gözaltina alinmisti.
Kaynak: İHA