Kocasinan Kisi Basina Düsen 15,1 Metrekare Yesil Alan Ile Rekorunu Yeniledi

Kocasinan Belediyesi, daha yesil Kocasinan çalismalari kapsaminda ilçenin dört bir yanina kazandirdigi yeni parklarla yesil alan rekorunu yeniledi. Kocasinan’i toplam yesil alan 6 Milyon 50 bin 962 metrekare ile Dünya standartlarinin üzerine çikartarak, ‘Yeni bir yemyesil Kocasinan’ insa ettiklerini vurgulayan Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, 2022 yilinin ana temasinin ‘Yesil’ olacagini ve yeni yesil alanlarla yeni bir rekor elde edeceklerini söyledi.

Kocasinan Kisi Basina Düsen 15,1 Metrekare Yesil Alan Ile Rekorunu Yeniledi
Daha yesil Kocasinan çalismalariyla ilçenin yesil dokusunun zenginlestirildigini ifade eden Baskan Çolakbayrakdar, bilindigi üzere Dünya standartlarina göre kisi basina düsen yesil alan miktari 9 metrekare iken, yapilan hizmetlerle Kocasinan’da kisi basina düsen bu miktar 15,1 metrekareye ulastigini belirtti.

Gelecek nesillere daha yesil bir Kocasinan birakmayi hedeflediklerine dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar, sözlerini su sekilde sürdürdü:

“Daha yesil ve daha yasanabilir bir Kocasinan için çalismalarimizi artirarak sürdürüyoruz. Mahallelerimizin arasinda irili ufakli her türlü park alanlarimizi yeniledik ve Kocasinan’in dört bir yaninda parklar yapiyoruz. Yaptigimiz parklarla Kocasinan’i yesile bürünmüs bir ilçe haline getiriyoruz. Özellikle daha fazla park ve yesil alanlar olusturarak, ilçeyi sosyal alanlar düzeyinde dünya normlarinin üzerine çikarttik. 6 yilda toplam 2 milyon 268 bin metrekare yesil alani Kocasinan’imizin hizmetine sunduk. Park yapim çalismalari kapsaminda güzel ilçemizi, 6 milyon 50 bin 962 metrekare yesil alana ulastirdik. Bilindigi üzere Dünya standartlarina göre kisi basina düsen yesil alan miktari 9 metrekare iken, yaptigimiz hizmetlerle Kocasinan’da kisi basina düsen bu miktar 15,1 metrekareye ulasmistir. Dünya standartlarinin üzerine çikmamiza ragmen bunu kendimiz için yeterli görmeyerek, daha yesil bir Kocasinan için gayretimizi devam ettiriyoruz. Bütün gayretimiz, çabamiz, bölge sakinlerine daha mutlu olacaklari bir ortam hazirlamak içindir. Simdiden parklarimiz, Kocasinan’a ve Kayseri’ye hayirli olsun.”

“Yapilan her bir çalisma daha güzel bir Kocasinan içindir” diyen Baskan Çolakbayrakdar, Kocasinan’in daha da güzellesmesi için yeni parklar yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA