Hamas Açiklamasi Yahudi Yerlesimcilerin Saldirganligina Karsi Silahli Direnis Caydirici Olabilir

Hamas yöneticilerinden Abdulhakim Hanini, özellikle silahli direnisin Yahudi yerlesimcilerin saldirganligini durdurabilecegini ve caydirici olabilecegini söyledi.

Hamas yöneticilerinden Hanini, Israil askerlerinin isgal altindaki Bati Seria'da Yahudi yerlesimcilerin yürüyüs yapma çagrilarina karsi gösteri düzenleyen Filistinlilere müdahalesinde onlarca kisiyi yaralanmasinin ardindan yazili açiklama yapti.

Hanini açiklamasinda, "Her türlü direnis, özellikle silahli direnis, yerlesimcileri caydirabilir ve saldirganligini durdurabilir." ifadelerini kullandi.

Hanini ayrica Bati Seria ve Kudüs'teki Filistinlilere olaylarin yasandigi Burka beldesini desteklemeleri ve yükünü hafifletmeleri çagrisinda bulundu.

Yahudi yerlesimcilerin, 2005 yilinda bosaltilan Nablus kenti yakinlarindaki Homesh yerlesim birimine dönüs yürüyüsü yapma çagrilari üzerine çok sayida Filistinli, Nablus'a bagli Burka köyü girisinde toplanmis, Israil askerleri, Filistinlilere gerçek ve plastik mermi ile göz yasartici gaz bombasi kullanarak müdahale etmisti.

Israil askerlerinin Filistinlilere müdahalesinde 8'i gerçek, 35'i plastik mermiyle olmak üzere 43 kisi yaralanmisti.

Filistin Kurtulus Örgütü'ne bagli Ayrim Duvari ve Yahudi Yerlesim Birimleriyle Mücadele Konseyi ise Facebook hesabindan yaptigi açiklamada, Yahudi yerlesimcilerin söz konusu yürüyüsünün iptal edildigini duyurmustu.

Kaynak: AA