YTB'nin Düzenledigi 'Uluslararasi Ögrenci Ödülleri' Sahiplerini Buldu

Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi (YTB) tarafindan düzenlenen “Uluslararasi Ögrenci Ödülleri” törenle sahiplerini buldu.

YTB'nin Düzenledigi 'Uluslararasi Ögrenci Ödülleri' Sahiplerini Buldu
YTB tarafindan Türkiye’de yüksekögrenim gören uluslararasi ögrencilerin çesitli eserler ortaya koymasi ve fikirlerinin desteklenmesi amaciyla düzenlenen “Uluslararasi Ögrenci Ödülleri”, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) konferans salonunda yapilan törenle sahiplerini buldu. Proje, Rapor, Kültür-Sanat, Medya ve Iletisim ve Edebiyat alanindaki her kategoriden en iyi 5 eser; birincilik, ikincilik, üçüncülük ve iki mansiyon ödülüyle ödüllendirildi. Programda, uluslararasi ögrenciler müzik dinletisi de gerçeklestirdi.

“Biz ögrencilerimizin daha iyi sartlarda egitim almasini istiyoruz”

Ödül törenine katilan YTB Baskani Abdullah Eren, ögrencilerin daha iyi sartlarda egitim almasini istediklerini, ellerinden gelen imkanlari sinirina kadar zorlamaya gayret ettiklerini belirterek, “Biz ögrencilerimizin daha iyi sartlarda egitim almasini istiyoruz. Dolayisiyla elimizden gelen imkanlari sinirina kadar zorlamaya gayret ediyoruz. Biz ortak bir ideal, ortak bir gelecek tasavvuru için bu burs programini yürütüyoruz. Çünkü bizim inandigimiz bir sey var, ülke olarak da kurum olarak da inandigimiz bir sey var” dedi.

Eren, söyle devam etti:

“Dünyadaki bu dengesizlik dünyanin yasanilabilir bir yer olmasinin önündeki en büyük engel. Türkiye Burslari çerçevesinde her sene farkli ülkelerden aldigimiz ögrencilerin kalitesini artirmak için elimizden geleni yapiyoruz. Ülke çesitliligini artirmaya gayret ediyoruz. Sizler artik Türkiye burslusu olarak Türkiye’nin gönüllü birer elçisisiniz. Türkiye’yi taniyorsunuz, Türkçeyi iyi konusuyorsunuz. Burada egitim aldiniz, aliyorsunuz, mezun olacaksiniz, ülkenize döneceksiniz. Bu gönüllü elçiligi gönüllü bir sekilde devam ettirmenizi istiyoruz.”
Kaynak: İHA