Tarim Ve Orman Bakani Pakdemirli, Zonguldak'ta Temaslarda Bulundu

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Zonguldak'in Çaycuma ilçesinde altyapi çalismalari devam eden Tarima Dayali Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (TDIOSB) inceleme yapti.

Bir dizi ziyaret ve sektör toplantisina katilmak için kente gelen Bakan Pakdemirli, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Metin Demir'den organize sanayi bölgesi ile ilgili bilgi aldi.

Demir, çalismalari agustosta baslayan 560 dönüm alandan olusan sanayi bölgesinde her biri yaklasik 25 bin metrekareden olusacak 17 sera yapilacagini söyledi. Seralarda öncelikle salkim domates olmak üzere sebze ve süs bitkileri üretimi yapilacagini anlatan Demir, "Zonguldak Çaycuma TDIOSB'de her biri 20 dekar büyüklügünde kurulacak seralarda topraksiz tarim yapilacak. Seralar yüksek teknolojili, polikarbon ve çelik konstrüksiyon olacak. Sera isletmesinde yaklasik 750 kisiye istihdam saglanacaktir. Lokasyonu itibariyla Karadeniz limanlari arasinda avantaji olan Zonguldak, kara yolu ve demir yolu baglantilari sayesinde önemini artirmistir." ifadelerini kullandi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ile diger ilgililerin de eslik ettigi Pakdemirli, daha sonra Valiligi ziyaret etti. Valilik seref defterini imzalayan Pakdemirli'ye, Vali Tutulmaz madenci feneri hediye etti.

Kaynak: AA