Tarim Ve Orman Bakani Pakdemirli, Zonguldak'ta Konustu Açiklamasi

'Bizim yatirim, üretim, istihdam odakli bir bakis açimiz var ekonomiye ve bunda da israrci olmaya devam edecegiz. Yüksek faizin ülkeyi tahrip ettigine inaniyoruz. Yüksek faizin olmamasi gerektigine inaniyoruz. Insallah faiz konusunda, enflasyon konusunda, fiyat istikrari konusunda da geregini yapacagiz' 'Hiç kimse merak etmesin mutlaka fiyatlarda da önemli bir miktarda düsüs olacagini gözlemleyecegimizi düsünüyorum'

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, ekonomiye yatirim, üretim, istihdam odakli bir bakis açilari oldugunu, bunda da israrci olmaya devam edeceklerini belirterek "Yüksek faizin ülkeyi tahrip ettigine inaniyoruz. Yüksek faizin olmamasi gerektigine inaniyoruz. Insallah faiz konusunda, enflasyon konusunda, fiyat istikrari konusunda da geregini yapacagiz." dedi.

Zonguldak'taki temaslari kapsaminda AK Parti Il Baskani Zeki Tosun'u makaminda ziyaret eden Bakan Pakdemirli, çalismalar hakkinda bilgi aldi. Tosun, Bakan Pakdemirli'ye Devrek bastonu hediye etti.

Burada partililere hitap eden Pakdemirli, Zonguldak'in farkliligi istedigi için 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'yi seçtigini belirterek "Burada üzerimize büyük sorumluluk düsüyor. Bunun nesiller boyu 5 yil degil, 10 yil degil daha ileri bir seviyeye tasimak için gerçek anlamda hizmeti, gönül belediyeciligini ortaya koymamiz lazim." diye konustu.

Pakdemirli, her partinin siyaset için var oldugunu dile getirerek "Her partiye saygi var ama her partinin de mutlaka belli bir plani, projesi olmasi lazim. Bugün muhalefetin yaptigina bakiyorum da hakikaten sürekli yalan söyleyerek, sürekli bizi kötüleyerek, sürekli ülkenin kötülügünü isteyerek, yurt disina bizi sikayet ederek siyasetlerini bir yere getirmek istiyor." degerlendirmesinde bulundu.

Antalya'da katildigi tohumculukla ilgili kongrede bütün rakamlarin iyi durumda oldugunu gördügünü aktaran Pakdemirli, "Türkiye ihracatini dolar bazinda 8,5 misli artirmis, üretimini dolar bazinda 9 misli katbekat artirmis. Türkiye ihracat yapan, dünyada tohumculukta ilk 10'a giren bir ülke. Bunlari sadece biz söylemiyoruz, uluslararasi camia da söylüyor. Ama muhalefete bakarsak Türkiye'yi yabanci tohum firmalari istila etmis, ülkede tarim bitmis, hiçbir sey yapilmiyor gibi." seklinde konustu.

Pakdemirli, bu sekilde sorumsuzca davranarak birçok alanda bilgi kirliligi olusmasi nedeniyle gençleri tarima çekmekte zorlandiklarini dile getirerek söyle devam etti:

"Halbuki tüm rakamlar tarimda her seyin daha iyiye gittigini, borçlulugun azalmakta oldugunu gösteriyor. 2021 yili hasat sezonu itibariyla da çiftçimizin kar ettigini gösteriyor. Bu anlamda baktiginiz zaman maalesef muhalefet her zaman oldugu gibi sorumlu davranacagina sorunlu davraniyor. Yani biz hep istiyoruz, elestirilelim ama elestirirken de yanina çözüm önerilerinizi koyun. Ama burada birakin elestiriyi, dogrulari, hakikatleri bükerek, gerçekleri saptirarak 3 oy daha alir miyiz hesabiyla Türkiye'nin gida güvenligiyle oynama var. Ayni sekilde Türkiye'nin finansal istikrariyla oynamayla alakali senaryolari hep birlikte gördük. Pazartesi aksami dolarin düstügünü görünce sustular kaldilar. Dut yemis bülbüle döndüler."

Türkiye'nin kötülügü üzerinden siyaset yapmanin anlaminin olmadiginin altini çizen Pakdemirli, "Maalesef ülkenin kötüye gitmesinden medet umanlar, iste 'Ayaklari takilsin yere düssünler ve bir daha yerden kalkamasinlar da biz gelelim.' diye siyaset yapanlara da bu millet ferasetiyle 20 yildir nasil cevap verdiyse eminim ki 2023'te de öyle cevap verecektir." dedi.

Pakdemirli, bazi ekonomik problemlerin olabilecegini belirterek "Türkiye'de döviz ilk defa artmiyor. Son 40 seneye baktiginiz zaman dövizin düsüs trendinde oldugu seneler sayilidir, artisin oldugu seneler fazladir. Ama bunlarin üzerinden siyaset yapmak, bunlarin üzerinden ülkenin batmasini beklemek isteyenlere de sunu söylüyorum; daha çok bekleyeceksiniz. Bu millet ferasetlidir, bazi problemler de olsa her zaman teraziye dogru koyar ve dogru sekilde degerlendirir." ifadelerini kullandi.

- "Erken seçim hevesi kursaklarinda kaldi"

Ekonomiye iliskin bakis açilarina deginen Pakdemirli, "Bizim yatirim, üretim, istihdam odakli bir bakis açimiz var ekonomiye ve bunda da israrci olmaya devam edecegiz. Yüksek faizin ülkeyi tahrip ettigine inaniyoruz. Yüksek faizin olmamasi gerektigine inaniyoruz. Insallah faiz konusunda, enflasyon konusunda, fiyat istikrari konusunda da geregini yapacagiz." dedi.

Pakdemirli, muhalefet partilerine de pozitif gündemle ilgili sorumluluk düstügüne isaret ederek "Bugün muhalefet bir sey yapmak istiyorsa gidip STK'lari tek tek dolasip TÜSIAD'a gidip ondan sonra bize bir seyler söyleyecegine tek tek STK'lara gidip dolasabilirler. Diyebilirler ki 'Döviz düstü, bu noktalara kadar geldi. Hadi su gida fiyatlarinin, diger fiyatlarin, bunlarin bir an evvel raflarda düsmesini hep birlikte saglayalim.' Onlarin da gidip bir seyler yapmasi lazim. Ama bunlar yardimi her zaman yabanci kapilarda ararlar, bunlar her zaman giderler Türkiye'yi ülkemizi sikayet ederler." diye konustu.

Muhalefete yönettikleri belediyelerde güzel projeler ortaya koymaya çagrisinda bulunan Pakdemirli, "Döviz bunlarin son kozuydu. Erken seçim hevesi kursaklarinda kaldi. Seçimimiz 2023 Haziran'dadir. Buradaki sonuca da elbette millet karar verecektir. Ama bugünkü yapiyla bugünkü bakis açisiyla bugünkü bunlarin siyaset anlayis tarziyla da seçimin neticesi yine bellidir. Recep Tayyip Erdogan yine 2023'te insallah Türkiye'nin lideridir." degerlendirmesinde bulundu.

Pakdemirli, parti olarak, teskilat olarak herkese görev düstügüne isaret ederek "21. yüzyilda daha iyi bir Türkiye istiyorsak, son 20 yillik kalkinma hamlesinin devam etmesi için hem 2023 seçimlerinde hem 2024 yerel seçimlerinde hem de insallah gelecek diger seçimler için altyapiyi saglam yapmamiz lazim. Kapi kapi dolasmamiz lazim. Bize oy vermeyenlerin de ayaklarina gidip onlari ikna etmemiz lazim." ifadelerini kullandi.

- "Fahis fiyat artisiyla ilgili denetim yapiliyor"

Fahis fiyat artislarina yönelik soru sorulan Pakdemirli, sunlari kaydetti:

"Konu Ticaret Bakanliginin konusu ama elbette hem Ticaret Bakanligi hem biz hem de Hazine ve Maliye Bakanligi bu konuda denetim yapiyoruz. Fiyatlarin artisiyla ilgili konularda dövizin artisini referans gösteren firmalarimizin dövizin düstügünde de ayni referansi göstererek fiyatlarini yerine koyma maliyetini hesap ederek mutlaka düsürüyor olmalari lazim. Birkaç gün daha sabirli olalim diyorum. Elbette herkes serbest piyasa kosullari içerisinde bunlari yapacaktir. Yapilmayan yerlerde de hem Ticaret hem de Hazine ve Maliye Bakanligimizin uyarlari oldu, gerekli denetimler onlarin eliyle de yapiliyor olacak. Hiç kimse merak etmesin mutlaka fiyatlarda da önemli bir miktarda düsüs olacagini gözlemleyecegimizi düsünüyorum."

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen de ziyarette hazir bulundu.

- "Türkiye'nin içinden geçtigi durumu müsahede edebilen iki parti vardir"

Daha sonra MHP Il Baskanligina geçen Bakan Pakdemirli, Il Baskani Ilkay Varol Demirköse ve yönetimiyle bir araya geldi.

Pakdemirli, burada partililere yaptigi konusmada, MHP teskilatlarini hiçbir zaman kendi teskilatlarindan ayirmadiklarini söyledi. Cumhur Ittifaki'nin iki partiyle sinirli olmamasi gerektigine isaret eden Bakan Pakdemirli, "Dört unsurun (vatan, millet, bayrak ve devlet) etrafinda olusan herkesin bu ittifakinin içerisinde yer almasi gerektigini düsünüyorum. Maalesef Türkiye'nin içinden geçtigi durumu müsahede edebilen iki parti vardir. Digerleri de görebilecek olsaydi onlar da Cumhur Ittifaki'nin içerisinde yer alirlardi." dedi.

Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Demirköse ise her türlü yapici tarim politikalarinda hükümeti ve Bakanligi destekleyeceklerini kaydetti.
Kaynak: AA