Israil Güçleri, Bati Seria'da Yahudi Yerlesim Birimi Protestosunda 10 Kisiyi Yaraladi

Israil askerlerinin isgal altindaki Bati Seria'da Yahudi yerlesim birimini protesto eden Filistinli göstericilere müdahalesinde ikisi Yahudi aktivist olmak üzere 10 kisi yaralandi, onlarca Filistinli ise atilan gazdan olumsuz etkilendi.



Bati Seria'nin Nablus kentine bagli Burka ile Beyt Decin beldelerinde Yahudi yerlesim birimleri karsiti protestolar düzenlendi.

Israil güçleri, göstericilere plastik mermi ve göz yasartici gazla müdahale ederken, Filistinliler ise tas atarak karsilik verdi.

Filistin Kizilayi’ndan yapilan yazili açiklamada, Israil askerlerinin göstericilere müdahalesinde 7 kisinin plastik mermi ile yaralandigini, 3 kisinin de müdahale sirasinda kaçisirken düserek yaralandigi belirtildi.

Onlarca Filistinlinin de gazdan olumsuz etkilendigi vurgulanan açiklamada, 3 kisinin tedavi edilmek üzere hastanelere nakledildigi kaydedildi.

Açiklamada, insan haklari savunucusu iki Yahudi aktivistin de yaralananlar arasinda olduguna dikkat çekilerek, söz konusu yarali Yahudilerin Israil acil yardim servisi Kizil Davut Yildizi’na teslim edildigi ifade edildi.

Bati Seria'nin çesitli beldelerinde her hafta Israil'in Yahudi yerlesim birimi insa planlari için Filistinlilere ait arazilere el koymasi protesto ediliyor.

Israil'in 1967'de isgal ettigi Bati Seria'da 250'den fazla yasa disi Yahudi yerlesim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 450 binden fazla Yahudi yerlesimci, Bati Seria'da isgal altinda yasayan Filistinliler için hayati daha da zor hale getiriyor.

Uluslararasi hukuka göre, isgal altindaki Filistin topraklarinda bulunan tüm Yahudi yerlesim birimleri yasa disi kabul ediliyor.

Kaynak: AA