Ahmet Agaoglu Açiklamasi 'TFF Baskanimiz Nihat Özdemir'in Sözünü Yerine Getirmesini Talep Ediyoruz'

Kulüpler Birligi Vakfi Baskani Ahmet Agaoglu, Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Nihat Özdemir’in sezon basinda naklen yayin gelirinin indirimli olarak imzalanmasindan dolayi kulüplere 300 milyon TL’lik destek sözü verdigini hatirlatarak, "Federasyon Baskanimiz Nihat Özdemir’in bu sözünü ivedilikle yerine getirmesini talep ediyoruz. Toplantidan sonra da kendisiyle tekrar konusacagim. Çünkü su anda özellikle Anadolu kulüplerimizin artik ocak ve subat ayindan sonrasini finansal olarak devam ettirme sanslari tamamen ortadan kalkmis durumda" dedi.

Ahmet Agaoglu Açiklamasi 'TFF Baskanimiz Nihat Özdemir'in Sözünü Yerine Getirmesini Talep Ediyoruz'


Kulüpler Birligi Vakfi’nin toplantisi Maslak’taki ofisinde gerçeklestirildi.

Toplanti sonrasi basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Kulüpler Birligi Vakfi Baskani Ahmet Agaoglu, "Kurdaki dalgalanmalarin kulüplerin ekonomisine olan etkilerini detayli olarak konustuk. Özellikle Anadolu kulüplerimiz gerçekten çok zor durumdalar. Anadolu kulüplerimizin geneline baktigimiz zaman 200 bin Euro oyuncu maasini dahi karsilayamayacak durumda olan kulüplerimiz var. Çok ciddi mali sikintilar içerisindeler. Bunun nedenleri tabii ki çesitli. Azalan naklen yayin gelirleri, seyirci ciddi sekilde azalmis olmasi, ürün satisinin yok denecek kadar az olmasi Anadolu kulüplerimize ekonomik anlamda gerçekten büyük bir çikmazla bas basa birakmis durumdadir. Bunu çok detaylariyla konustuk. Özellikle biz de dört büyük kulüp olarak; Fenerbahçe, Besiktas, Galatasaray, Trabzonspor ve Basaksehir, bu konuda elimizden geldigi ölçüde Anadolu kulüplerimize yardimci olacagimizin sözünü verdik. Futbol Federasyonu Baskanimizin sezon basinda naklen yayin gelirinin indirimli olarak imzalanmasi neticesinde veya imzalanmasi kosuluyla da kulüplerimize bir 300 milyon TL’lik destek sözü vermisti. Federasyon Baskanimiz Nihat Özdemir’in bu sözünü ivedilikle yerine getirmesini talep ediyoruz. Toplantidan sonra da kendisiyle tekrar konusacagim. Çünkü su anda özellikle Anadolu kulüplerimizin artik ocak ve subat ayindan sonrasini finansal olarak devam ettirme sanslari tamamen ortadan kalkmis durumda. Burada kulüp basina düsen 15 milyon TL’nin de kendileri için çok büyük anlam ifade ettigini söylediler kulüplerimiz. Anadolu futbolunu her anlamda finansal anlamda ve. anlamda büyük takimlarla mücadele edebilecek performans anlaminda mücadele edebilecek bir seviyeye tasiyamadiktan sonra tasiyamadigimiz takdirde Türk futbolunun gelismesini, Türk futbolunun Avrupa’da ve dünyada basarili olmasini beklememiz hayalperestligin ötesine geçmez. Harcama limitleri, biliyorsunuz TL üzerinden tahsis ediliyor kulüplerimize. Ama %80 ödemeler Euro bazinda oldugu için orada olusacak olan o boslugun ne sekilde giderilecegini, federasyonla birlikte daha henüz önümüzdeki sezon transfer çalismalari baslamadan bu sorunun da ivedilikle çözüme ulastirilmasi gerekiyor. Bu dogrultuda da federasyonumuzla görüsmemiz görüsmelerimiz olacaktir" diye konustu.



"Sosyal medyadaki iddialar çok ciddi"

Bugün sosyal medyada temsilciler kurulu baskaniyla alakali olarak ortaya atilan bir takim iddialar hakkinda konusan Agaoglu, "Bunlar çok ciddi iddialardir ve ciddi sekilde arastirilmasi gereken iddialardir. Kulüpler birligi olarak bu konunun hem takipçisi olacagimizi hem de bu dogrultuda federasyonumuzun atacagi adim, alacagi önlemlerin ne olacagi konusunda da bugün aksam saatlerinde federasyon baskanimizla bir görüsme yapacagiz. Çünkü bu gerçekten eger bu iddialarda dogruluk payi varsa ülke futboluna her boyutta zarar verecek iddialardir bunlar" seklinde konustu.



"Yayin ihalesi ile ilgili çalismalar devam ediyor"

Yapilacak yeni naklen yayin ihalesiyle ilgili konusan Baskan Agaoglu, "Gündem maddelerinden birisi de naklen yayindi. Bizim çalismalarimiz devam ediyor. Federasyonla olan çalismalarimiz da devam ediyor. Danisman sirketle olan çalismalarimiz da devam ediyor. Onunla alakali olarak içeride bir bilgi alisverisi oldu ama su anda kamuoyuyla paylasacagimiz kadar bir sey olusmadigi için onu su an sizinle paylasamayiz. Ama ilerleyen haftalarda netice aldigimiz takdirde gelismelerden sizleri bilgilendirecegiz" ifadelerini kullandi.

"MHK’nin çalismalarinin neticelerini bekliyoruz"

Kulüp baskanlari veya Kulüpler Birligi’ne üye baskanlarin göstermis oldugu hassasiyetinin ayni sekilde federasyondan da beklediklerini belirten Ahmet Agaoglu, "Bu kadar sikintili bir süreç yasanirken hakemlerimizin biraz daha dikkatli biraz daha sikintilardan uzak problemlerden uzak tartisilmaya meydan vermeyecek sekilde maç yönetmeleri zaten basindan beri bütün kulüp baskanlarinin hemen hemen hepsinin talebi. Ancak üzülerek takip ediyoruz ki bazi maçlarda hakem kararlari yine çok ciddi sekilde tartismaya açik veya tartisilmaya meydan verecek bazi kararlarla karsi karsiyayiz. Merkez Hakem Kurulu’nun yapmis oldugu çalismalarin pozitif neticelerini bekliyoruz. Biraz daha bu konuda hassas olmalari en azindan kulüplerimizin, kulüp baskanlarimizin, hocalarimizin, oyuncularimizin kafasindaki soru isaretlerini ortadan kaldirabilecek dogrultuda veya bizi ona ikna edebilecek dogrultuda adimlarin atilmasi da önümüzdeki hafta MHK çalisma grubuyla yapacagimiz toplantida da gündeme gelecek" diyerek sözlerini tamamladi.
Kaynak: İHA