Afyonkarahisar'da Araba Dolandiriciligi Yapan 3 Kisi Tutuklandi

Afyonkarahisar'in yani sira 10 ilde vatandaslarin araçlarini EFT hilesiyle alarak 1 milyon 600 bin lira dolandiran 3 kisi, yine kentte bir vatandastan araba alma bahanesiyle dolandiricilik yaptiklari sirada noterde gözaltina alindi.

Afyonkarahisar Il Emniyet Müdürlügüne farkli tarihlerde müracaatta bulunan vatandaslar, kendilerine ait arabalarini U.Ö isimli kisiye satmak için anlastiklarini bildirdi.

Vatandaslar, noterde islemler gerçeklestikten sonra EFT üzerinden süphelinin, magdurlarin hesaplarina para gönderdigine dair dekont gösterdigini, yapilan EFT islemlerinin saat 17.00 siralarinda gerçeklesmesi nedeniyle paranin magdurlarin hesaplarina geçmemesi durumuna karsilik senet imzalayarak verdigini, islemler sonrasinda hesaplarinda para görmemeleri üzerine dolandirildiklarini beyan ederek sikayette bulundu.

Yapilan çalismalar sonucunda U.Ö'nün, süpheli I.T ve U.Ö ile hareket ettigi, zanlilarin Aydin, Denizli, Isparta, Kütahya, Manisa, Çankiri, Burdur, Mugla ve Izmir'de ayni sekilde 21 olay gerçeklestirdikleri ve 1 milyon 600 bin lira civarinda haksiz kazanç elde ettikleri belirlendi.

Bir araçla Afyonkarahisar'a geldikleri tespit edilen 3 süpheli, noterde bir vatandasi aracini satin aliyormus gibi yaparak dolandirmaya çalisirken suçüstü yakalandi.

3 zanli, emniyetteki islemlerinin ardindan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandi.

Kaynak: AA