VIOP'ta Endeks Kontrati Güne Yükselisle Basladi

Borsa Istanbul Vadeli Islem ve Opsiyon Piyasasi'nda (VIOP) aralik vadeli BIST 30 endeksine dayali kontrat, güne yükselisle baslamasinin ardindan 1.980 puan seviyesinde alici buluyor.

Aralik vadeli endeks kontrati, açilista en yüksek 1.989,50 puani görmesinin ardindan, saat 09.35 itibariyla önceki normal seans kapanisinin yüzde 2,2 üzerinde 1.980,00 seviyesinden islem görüyor.

Dün düsüs egiliminde hareket eden endeks kontrati, normal seansi önceki kapanisin yüzde 8,2 altinda 1.936,50 puandan tamamladi. Endeks kontrati aksam seansinda ise 1.954,75 puana çikti.

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda Omicron varyantina iliskin endiselerin azalmasiyla küresel pay piyasalarinda alis agirlikli bir seyir izlendigini söyledi.

Borsa Istanbul'da, 14 günlük yükselisin ardindan geçen haftanin son islem gününde baslayan satis egiliminin dün de devam ettigine dikkati çeken analistler, kontratlarda vade sonuna yaklasilmasi sebebiyle oynakligin yüksek oldugunu belirtti.

Öte yandan, Borsa Istanbul AS, BIST 50 endeksinde yer alan paylarda, hafta basinda uygulamaya alinan açiga satis islemlerinde yukari adim kuralinin bugün de devam edecegini duyurdu.

Bugün Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati baskanliginda Finansal Istikrar Komitesi'nin ikinci toplantisini gerçeklestirecegini aktaran analistler, ekonomi yönetiminden gelen açiklamalar ve kur gelismelerinin yakindan izlenmeye devam edilecegini bildirdi.

Analistler, bugün ayrica yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi (TCMB) Para Politikasi Kurulu (PPK) toplanti özetinin, yurt disinda ise ABD'de kisisel gelir ve harcamalar, haftalik issizlik basvurulari ve tüketici güven endeksi verilerinin takip edilecegini belirterek, teknik açidan endeks kontratinda 1.900 ve 1.820 seviyelerinin destek, 2.020 ve 2.055'in direnç olarak öne çiktigini kaydetti.

Kaynak: AA